Pheliitit

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Versio hetkellä 27. heinäkuuta 2016 kello 15.00 – tehnyt Conan (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pheliitit ovat Kuopion (pääasiassa peräpajulassa nimeltä Suonenjoki, jonka lähin merkittävä maamerkki on Kuopio) seudulla vaikuttavia bofferoijia, jotka ovat Sotahuudoissa olleet osana SOS:ia kaikkina vuosina 2005-2010.

Pheliitti tulee sanoista 'peelo' ja 'hopliitti'. Nimi johdettiin ensimmäisten Sotahuutojen aikana käytössä olleista kreikkalaismallisen ja great helmin välimaastoon sijoittuneista kypäristä. Kyseiset tervettä järkeä vastaan sotivat kapistukset todettiin auenneen leuan ja melkein murtuneen nenän jälkeen hieman epämukaviksi ja poistettiin käytöstä n. 10 minuuttia ensimmäisen taistelukontaktin jälkeen.

Pheliittien päämajan maantieteellisen sijainnin johdosta ryhmä on pieni ja luultavasti pysyykin sellaisena, vaikkakaan ketään kiinnostunutta tai mukaan pyrkivää ei koskaan ole käännytetty pois. Pheliitit ovat rakenteeltaan hajanainen ja vaihtelevan suuruinen porukka, jossa ei suuremmalti harjoitella vaan keskitytään olennaiseen kuten panssareihin... ja vaikkapa panssareihin. Kolmas hyvä keskittymiskohde ovat panssarit.

Ryhmän ollessa hajanainen, organisoimaton ja lievästi ilmaistuna epäpätevä... ja tietenkin 2005 tapahtuneen puhtaan sattuman kautta päätyivät pheliitit yhteisrintamaan SOS:in kanssa. Hyväksi havaittua ja toimivaa liittoumaa on päätetty jatkaa 'toistaiseksi', suomeksi ilmaistuna "niin kauan kunnes SOS päättää että meistä on enemmän harmia kuin hyötyä".

Pheliitit ryhmänä jakavat SOS:in niin kuuluisan ja vihollisissa suoranaista kauhua herättävän tabardin. Pheliitin keskivertotunnusmerkit ovat kuitenkin selvät: 1. Huono peruskunto, joka johtaa 10 metrin juoksun jälkeen puuskuttamiseen ja yleiseen vastahakoisuuteen manöövereissä (erityisesti jos niihin liittyy metsässä myryäminen). 2. Erittäin huonot "taukojutut" joista ei puutu edes huonoin Kummeli-huumori. 3. Jatkuvat ne huonot jutut taukojen ulkopuolellakin. 4. Se oranssi teltta joka on kaatunut on yleensä meidän (saa tulla moikkaamaan). 5. '''Panssarit.'''

Pheliitin panssari on tämän arvokkain omaisuus... siis kaiken muun oikeasti arvokkaan jälkeen. Pheliittien motto on: "Ei taidolla, ei tyylillä, vaan helvetinmoisella ylivarustelulla!" Jokaisen aktiivisen toisen vuosikerran peruspheliitin varustukseen kuuluu ainakin teräksestä taottu rintapanssari jonka jokainen Pheliitti omin käsin takoo. Keskivertopheliitin varustus kuitenkin täytyy ylittää tämä kriteeri naurettavan suurella määrällä kunnes se muuttuu suoranaisesti suorituskykyä haittaavaksi. Pheliittien todellinen toiminta on tähän mennessä perustunut jokavuotiseen panssareiden rakennusperinteeseen eikä niinkään taisteluharjoitteluun, tai muuhun vastaavaan.

Yleisellä mittapuulla pheliitit ovat luettavissa kauppa- tai puolimiliisijoukoiksi. Varusteet ovat keskivertoa paremmat, että niiden avulla hengissä pysyy hetken jos toisen, mutta oikeassa taistelussa yhtä hyödyllisiä kuin "kymmenen tynnyriä vaihtelevan hyödyllisiä apinoita".