Special Orc Service

Kohteesta Sotahuuto Wiki
(Ohjattu sivulta SOS)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Malline:Ryhmätiedot

Special ORC Service on sotahuutojoukkue Espoon Otaniemestä. Ryhmän ydin koostuu Otaniemen RoolipeliClubin (ORC) jäsenistä, mutta mukana on myös muita samanmielisiä liittolaisia, tunnetuimpina Pheliittisepät Kuopion ympäristöstä. Myös yliopistolainen sisarjärjestö Alter Ego ja figuuripelikerho Nopat ja Taktiikka ovat lähettäneet vahvistuksia.

Taistelukentällä SOSin tyylinä on toimia raskaasti panssaroituna linjana. Kilpitaklaukset ja raskaiden linjojen murtaminen ovat ryhmän ominta alaa.


Historiaa

ORCissa oli harrastettu pienimuotoista bofferointia aiemminkin, mutta varsinainen aseistettu siipi SOS sai alkunsa keväällä 2005 Orbitin päätettyä, että ORC osallistuu ensimmäiseen Sotahuutoon. Tähän tarkoitukseen rakennettiin myös ORCin maineikas vastapainokatapultti eli trebuchet Puska Jr. Ensimmäisessä sotahuudossa SOSin tunnus oli valkoinen hammasratashevosenkenkä mustalla pohjalla. (kuva?)

Sotahuutoon 2006 SOS rekrytoi lisää väkeä, ja kokonaisvahvuudeksi muodostui 26 soturia. Tällöin teutoneiden puolelle sijoitettu joukko oli jaettu kahteen käytännössä itsenäisesti toimivaan osaan, tornikilvillä varustettuun panssaroituun raskaaseen ja metsässä jousien kanssa nopeasti liikkuvaan kevyeen. Pistetaulukossa SOS sijoittui seitsemänneksi, ja saavutti samalla yhden suurimmista ylpeydenaiheistaan: SOS on ilmeisesti ainoa ryhmä jolla on koskaan ollut negatiivinen gloriapistearvo!

Kevään -06 aikana SOS vaihtoi myös tunnuksensa nykyään käytössä olevaan kultaiseen griffoniin vihreällä pohjalla.

Sotahuudossa 2007 ORCin kevyt oli ainakin toistaiseksi hajonnut, mutta raskas osa oli kasvanut senkin edestä. Joitakin örkkejä oli myös loikannut Liskounioniin auttamaan tapahtuman järjestämisessä. Tässä Sotahuudossa SOS otti Ranskan kokeneimpana ryhmänä vastuulleen taisteluiden koordinoinnin ja johtamisen, mikä saadun palautteen perusteella toimikin varsin hyvin. Tapahtuman viimeisessä kenttätaistelussa myös paikalla ollut Trebuchet onnistui vihdoin avaamaan pistetilinsä.

Sotahuutoon 2008 Special ORC Service osallistui jo tutuksi tulleella kilpirivityylillä. Lopullisen alkuperäisenä miesvahvuutena oli 20, joka kuitenkin väheni tapahtuman aikana jonkin verran. Tanskan riveissä taistellut SOS toimi valtaosassa taisteluita panssarintorjuntayksikkönä vihollisen raskaita vastaan, kuollen normaaliin tapaan lähes joka skenaariossa viimeiseen mieheen. Tästä huolimatta loppupisteytyksessä lopullinen sijoitus oli kolmas.

Sotahuutoon 2011 SOS rekrytoi melkoisen määrän lisäväkeä, lopullisen miesvahvuuden ollessa noin 37, ja ryhtyi kiinteään yhteistyöhön Leskentekijöiden keihäsryhmän kanssa. Lopputulos herätti kuulopuheiden perusteella kohtalaisesti pelkoa ja kunnioitusta Sisilian Emiraatin vihollisten keskuudessa ja pakotti SOSin luopumaan monista perinteistään, kuten nollaa hipovista eloonjäämisprosenteista. Koska myöskään negatiivisen gloorian kerääminen ei sujunut vanhaan malliin, pisteenlaskijat saivat käsityksen, että SOS osaa jotakin, ja antoivat mukaan Sotahuudon kiertopalkintokilven!

Sotahuudossa 2015 SOS keräsi riveihinsä noin 35 taistelijaa, joista parhaimmillaan kentällä nähtiin 32, kun loput osallistuivat tapahtumaan linjakkaasti sohvilta käsin. Meno oli riehakasta, komeaa, ja loppua kohti suorastaan ylimielisen maireaa, kun vihreät rivit suorastaan lanasivat vastustajan pullamössösukupolvea. Tai näin ainakin joidenkin sossilaisten mielestä. Myös Puska Jr. teki esiintymisen kentällä useaan otteeseen, ja tuotti pelkoa niin vastustajassa kuin omissakin eturänkeissä. Lopputulos oli kuitenkin SOSin ylivoimainen ennätys, ja sijoitus 25/26 puhui puolestaan enemmän kuin tuhat trubaduuria. Näillä lauluilla mennään komeasti ensi vuoteen!

Pienoiskuvan luominen epäonnistui: Tiedosto puuttuu
Special Orc Service Sotahuudossa 2006.

Tulevaisuutta

SOS tulee luultavasti taas vaipumaan talviunille kevääseen saakka. Sotahuutoihin osallistumista tuskin ollaan lopettamassa, joten treenit alkavat taas keväällä, vanhalla hyväksi todetulla toimintamallilla.

SOSilla ei ole erityistä värväystoimintaa, mutta riittävän örkinmieliset soturit ovat tervetulleita mukaan.

Taustatarinantynkää

SOSin "örkkien" kerrotaan yleisesti olevan Orcneysaarille asettuneiden viikingien jälkeläisiä. Karut saaret eivät tarjoa juuri virikkeitä taistelutahdon esi-isiltään perineille nuorille, ja huonoina vuosina elantokin voi olla tiukassa. Tämän vuoksi aika ajoin saarilta lähtee joukkio nuoria örkkejä, usein vanhan kokeneen örkin johtamana, kiertelemään maata puolisotilaallisena joukkiona.

Matkan varrelta saattaa tarttua mukaan satunnaisia varusteita ja aseita, tai sitten niitä voi takoa itse. Joskus joku seikkailunhaluinen nuorukainen haluaa liittyä porukkaan.

Jossakin vaiheessa taivaltaan örkkijoukkio usein pyrkii liittymään jonkun sotaa valmistelevan kuninkaan tai ruhtinaan armeijaan. Ja koska ihminen ei koskaan muutu, sotaa ei yleensä ole liian hankala löytää.

Asenne

Special ORC Servicen asenne bofferointiin ja Sotahuutoon on ennen kaikkea hauskan pitäminen porukalla. Taisteluissa pyritään mahdollisimman hyvään suoritukseen ja voittoon, mutta pisteiden kerääminen veren maku suussa optimoiden jätetään suosiolla muille.

Taistelukentällä SOS ei kunnioita mitään ryhmää niin paljon, että väistyisi taistelematta. Toisinaan tämä asenne näkyy myös taisteluiden väliajoilla leikkimieliseksi tarkoitettuna herjanheittona.

Sanontoja ja muuta sanottua:

"Ehkä olemme vähän ylpeitä ja aina aamuisin myöhässä, mutta hyvällä mielellä ollaan liikkeellä, eikä tarkoituksella koskaan törkeitä. Paitsi ehkä kilpirivin kimppuun juostessamme ja silloinkin vain ihan vähän." -eräs örkkityttö.

"SOS ei mene metsään." -Olli Örkki

"Pidämme kilpitaklauksista ja teinien yli kävelemisestä." -Olli Örkki

"SOSin kilpirivin bashaaminen oli kuin olisi juossut päin tiilimuuria, kaatunut törmäyksen voimasta selälleen maahan ja muuri olisi kävellyt yli." -muertelainen joka ei uskonut kokeilematta

"Jäikö ketään henkiin? Ei? Hyvä, säilyy kirjanpito yksinkertaisena." -Örkkipomo hyvin menneen skenaarion jälkeen

"Positiiviset glooriat? Mitä ********ä te olette säätäneet?" -kotirintamalle 2008 jäänyt örkki

"Kun et tiedä mitä tehdä, lyö punaista." -Olli Örkki

"Hei, SOS tulee takaa!" "Ai SOS takana? Älä naurata." -Kahden spartalaisen viimeiset sanat

"Tässä seison, ettekä te muuta voi." -Ulkopuolinen näkemys SOSin taistelutyylistä.

"Mitä tarkoittaa örkinmielinen? Pitää pukeutua kuin raitiovaunu, liikkua kuin raitiovaunu ja osata lujuuslaskentaa?" -tunnettu Maahinkaisen edustaja.

"Toisaalta muakin v******** joutua valitsemaan SOSia vastaan rynnäköinnin ja meidän tikattavaksi jäämisen välillä." -Leskentekijä yrittää eläytyä vastapuolen asemaan.

"Totuus nähdään kentällä." -Vuodesta toiseen spekulaatiot sossin (taistelu)kunnosta ovat vaihdelleet kovasti