Ohje:Sisšllys

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Versio hetkell√§ 15. toukokuuta 2009 kello 09.30 ‚Äď tehnyt Blite (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mikä SotahuutoWiki on?

SotahuutoWiki on bofferointiin eli pehmomiekkailuun keskittynyt wiki-sivusto. Sivuston tarkoitus on koota ja levittää bofferointiin liittyvää tietoa. SotahuutoWiki on yhteisöllinen ja sitä voi muokata kuka vain ja siihen myös kannustetaan. Sivuston nimi tulee Sotahuuto-nimisestä vuosittaisesta tapahtumasta, mutta aiheet käsittelevät bofferointia myös laajemmin.

Sisältö

Sivusto käsittelee bofferointia, sen historiaa, bofferointiryhmiä, treenausta, varusteiden valmistusta ja paljon muuta. Sivusto on toteutettu MediaWiki-ohjelmistolla.

http://www.sotahuuto.fi on Sotahuuto-tapahtuman virallinen sivusto jonka sisällöstä vastaa tapahtuman järjestäjät. Sen keskustelufoorumilla taas voi keskustella Sotahuutoon ja bofferointiin liittyvistä asioista. Tämän SotahuutoWikin tarkoitus ei ole olla kumpaakaan näistä vaan neutraali ja yhteisön kirjoittaman bofferointitiedon keskuspaikka.

Muokkausohjeet

Jokaista sivua voidaan muokata ylälaidassa olevasta muokkaa-napista tai kappalekohtaisista muokkaa-linkeistä. Sivut kirjoitetaan ns. wiki-syntaksilla, joka muistuttaa perustekstiä, mutta jossa on lisäksi muotoilu- ja linkkimerkintöjä. Syntaksista pääsee hyvin perille katselemassa olemassa olevien sivujen tekstiä. Lisäksi muokkausikkunan ylälaidassa on nappeja jotka lisäävät tekstiin muotoilumerkkejä. Kattava dokumentaatio syntaksista löytyy tästä [1].

Voit vapaasti kokeilla muokkausta hiekkalaatikossa.

Jokaisesta sivusta on erikseen keskustelusivu (yläpalkissa on keskustelu-nappi). Siellä voi heittää kommenttia kyseiseltä sivulta. Kannattaa laittaa kommentin perään nimikirjoitus, joka syntyy parhaiten kun kirjoittaa merkkijonon ~~~~ eli neljä matoa. Se tuottaa tämänlaisen tekstin: Skylark 1. maaliskuuta 2008 kello 01.15 (EET)

Sivustoa voi kuka vain muokata, mutta muokkaajia kannustetaan rekisteröitymään käyttäjäksi. Se on hyvin helppoa ja nopeaa.

Kuvien lisäys

On suotavaa, että sivustolle lisätään asiaan liittyviä ja laadukkaita kuvia. Kun lisäät, varmistu että olet itse ottanut tai tehnyt kuvan tai sinulla on oikeus lisätä se. Mainitse kuvan ottaja ja käyttöoikeus kuvauksessa.

Kuvia voit lisätä vasemman laidan työkalut-laatikossa olevasta Tallenna tiedosto-napista.

T√ĄRKE√Ą√Ą!: Katso SotahuutoWiki:Tiedostojen tallennus. Ohjeet kuvaformaatteihin ja tiedostojen nime√§miseen.

Kuvia voi selata ainakin Tiedostoluettelo-sivulta.

  • Yksinkertainen kuvan lis√§ys sivulle: [[Kuva:Kuvan_nimi.jpg]]
  • Monipuolisempi esim.: [[Kuva:Kuvan_nimi.jpg|thumb|150px|Kuvateksti kuvan alla.]]

Tyyliopas

√Ąl√§ viitti vandalisoida jotta kaikilla on kivaa. H√§irik√∂t poistetaan armotta.

Pyri tekstissäsi asiallisuuteen ja neutraaliin näkökantaan. Käytä ulkopuolisen kertojan näkökulmaa "me tehtiin sitä ja tätä"-muodon sijaan.

Mallinteet

Sivuilla voidaan käyttää mallinteita, jotta sivuista saadaan helpommin yhtenäiset ja hienon näköiset. Mallinteiden käytöstä on ohjeet omalla sivullaan:

Lisäohjeita

Noudettu kohteesta