Vertaisarvioinnit

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tärkeä tiedote vertaisarvioinnin muutoksesta!

Jos haluat osallistua vertaisarviointiin, lisää oma nimesi/tunnuksesi tämän viestin perässä olevaan listaan, replaa foorumilla viestiketjuun, tai kerro asiasta jollekin vertaisarviointia aktiivisesti puuhanneelle. Ketään joka ei itse ole halukkuuttaan vertaisarviointiin ilmaissut ei listoille nosteta.

Vertaisarviointiin ilmoittautuneet

 • Aapelus, Anselmi, ap90, Automaattinen, Beatific, C22, E. Hirvelä, Falcata, F4st, Gebu, gobliini, goblintaikuri, Haiden, Hihhuli, höplimö2, ipa, Jesua Sukaton, JonTzu, Jounari, JP666, JuhoR, Kantti, Kehvo, Keisari_P, LehtoA, Manikyyri, Mannunvartija, Medal, mIIKKA, Mikael, mikko, Misumasu, Niezgrel, Nightingale, PattiJalka, Pellonpekko, Peltokorppi, pksanttu, Rackham, Rikkiviisas, Saad, saloneju, Skylark, Sontiainen, Suontakanen, Susikukko, Tahna, Teurastaja_, tiarAnon, Triks ,Tuomir, Qoshovius, Zaibe, ZamboNet, Theero, Drakojan, Drega, mikkotus, AnttiT

Käyttö- ja lukuohje

Yleistä

 • Vertaisarviointi ei liity Sotahuuto-tapahtumaan
 • Listan sijoitukset perustuvat subjektiivisiin arvioihin ja käytyihin keskusteluihin, ja niissä voi olla (ja todennäköisesti tulee aina olemaankin enemmän tai vähemmän) "virheitä"
 • Lähtökohtaisesti jokainen halukas lisätköön itsensä vertaisarviointiin. Vähintäänkin pyydä toisen harrastajan lupa ennen kuin lisäät hänet!

Tasot ja sijoitukset

 • Tärkeimpänä kriteerinä sijoittumisille monipuolinen yksilötaito eri aseistuksilla ja panssaroinneilla (ks. perusteluja keskustelusivulla); rajatapauksissa voidaan arvioida erityistä taitoa jollain tietyllä aseistuksella, pelisilmää, jne. (vielä) vaikeammin mitattavia ominaisuuksia
 • Tasojen nimet lähinnä sorvattu genreen sopiviksi, voisivat hyvin olla esim. A, B, C, jne. Kyseessä ei siis ole larphenkinen elementti
 • Jokainen voi vapaasti sijoittaa itsensä tai kenet tahansa, joka on ilmoittautunut vertaisarvioitavaksi) sopivaksi katsomalleen tasolle; yleinen mielipide ja keskustelu ratkaisevat epäselvyydet.
 • Naiset kirjoitettu kursiivilla, mutta arvostellaan samalla asteikolla.
 • Boldatuista sotureista on parhaillaan keskustelu käynnissä keskustelusivulla, yleensä lisätietoa tarvitaan
 • Nyrkkisääntönä: jos tulee suht. tasaista matsia jonkun kanssa, olette luultavimmin samalla tasolla
 • Jos et tunne (juuri) ketään tai arvioiminen tuntuu muutoin vaikealta, sijoita mieluummin liian matalalle kuin liian korkealle
 • Jos puollat jonkun soturin sijoitusta ko. tasolle, lisää tunnuksesi Puoltajat-sarakkeeseen. Voit myös itse puoltaa itseäsi; tämä on jopa suositeltavaa, koska vahvistaa muiden tekemää arviota.
 • Jos ihmettelet miksi joku tuntemasi soturi on tasolla A eikä B, voit a) ottaa asian puheeksi keskustelusivulla b) merkata nimesi puoltajat -sarakkeeseen, mutta laittaa '+' tai '-' nimesi perään sen mukaan puollatko ko. soturia ylemmäs vai alemmas (niin monta plussaa / miinusta kuin erimielisyyttä tasossa) c) tehdä siirron itse jos olet suht varma näkemyksestäsi ja soturin nykyisellä sijoituksella ei ole puoltajia

Muotoseikkoja ja muita ohjeita

 • Käyttäkää foorumikäyttäjätunnuksia jos ne tiedätte; jos ette, pistäkää nimi (tai osa siitä)
 • Aakkosjärjestys kunkin tason sisällä
 • Jos et halua itseäsi vertaisarviointiin, poista itsesi taulukosta ja lisää nimesi keskustelusivun lopussa olevaan listaan
 • Sotavarustus -sarakkeeseen on tarkoitus laittaa suosikkivarustus sotakentälle, toisin sanoen millaisia vermeitä mieluiten käyttää suuremmissa tapahtumissa kuten Sotahuudossa.
 • Luonnehdinta tarkoittaa vapaamuotoista luonnehdintaa ko. soturista. Pidetään nämä edustavina, kohteliaina ja rakentavina!

Vertaisarviot

Legendat

Taistelija Ryhmä Sotavarustus Puoltajat Luonnehdinta
JonTzu Maahinkainen thumb mini.jpg Lähitaisteluaseet Beatific, ZamboNet, saloneju, N.Hirvelä,Peltokorppi, F4st, C22, Jesua Sukaton, höplimö2, Pellonpekko Minimalistinen ja tappavan tehokas taistelutyyli. Aktiivinen aseen käyttö
Zaibe Maahinkainen thumb mini.jpg Tiedosto:Noin seitsemän veljestä thumb mini.jpg Miekka+pienehkö kilpi Beatific, ZamboNet, Saloneju, N.Hirvelä,Peltokorppi C22, Anselmi, Jesua Sukaton, Qoshovius Maan liikkuvimpia, nopeimpia ja taidokkaimpia sotureita. Jaksaa kuin duracell-pupu.

Sotalordit

Taistelija Ryhmä Sotavarustus Puoltajat Luonnehdinta
Peltokorppi Rutto thumb mini.jpg Miekka+ufo kilpi Beatific, ZamboNet, saloneju, C22, Qoshovius, Falcata Lyö monipuolissa ja poikkeuksellisissa kulmissa. Liikkuva & hyvä pelisilmä, aina selässä. Pikainen tappelija mutta heikko puolustus
saloneju Maahinkainen thumb mini.jpg Tiedosto:Noin seitsemän veljestä thumb mini.jpg Hilpari/Miekka+keskikupura Beatific, ZamboNet, c22, F4st, Qoshovius Agressiivinen aloitteen ottaja, "high-guard", vasuri. Kalpa- ja rottinkimiekkailutaustaa. Hyvä juoksija ja sitomistaitoja.
Skylark Albergan Assasiinit thumb mini.jpg Tiedosto:Ryhmä Rämä thumb mini.jpg Hilpari tai keihäs Beatific, ZamboNet, saloneju, Qoshovius Kovakuntoinen Windsorin opissakin ollut Assasiinien esitaistelija. Tekninen, varmaotteinen ja vaarallinen.
ZamboNet Maahinkainen thumb mini.jpg Tiedosto:Noin seitsemän veljestä thumb mini.jpg Miekka+kilpi / Hilpari Beatific, saloneju, Qoshovius Nopea ja ulottuva, "drunken-fighting"-henkinen(?) tyyli, duelissa pyörähdyksiä. 1k-miekan spesialisti.

Eliittisoturit

Taistelija Ryhmä Sotavarustus Puoltajat Luonnehdinta
ap90 Rutto thumb mini.jpg Miekka+kilpi Peltokorppi, ZamboNet Kärsivällinen,hyvä pelisilmä ja passiivinen
Beatific Albergan Assasiinit thumb mini.jpg Tiedosto:Ryhmä Rämä thumb mini.jpg Keihäs + 2-ase; täyspanssari grillikypärällä. Beatific, gobliini, Falcata, tiarAnon, Pellonpekko, Qoshovius Aggressiivinen panssarihirmu, vaarallinen myös keihäänvarressa.
Falcata Takavasara thumb mini.png Keskikahvakilpi+miekka Beatific, gobliini, Gebu, ZamboNet+ Skirmaaja, joka osaa tarvittaessa olla aggressiivinen ja taistelee tilanteet loppuun asti. Syvän keskikahva doktriinin pioneeri.
gobliini Tiedosto:Ryhmä Rämä thumb mini.jpg Kilpi ja miekka/kaikki Beatific, ZamboNet, Gebu, Falcata Natural born kovalyöntinen soturi, joka tekee tasaisen hyvää suoritusta
Misumasu Maahinkainen thumb mini.jpg Rutto thumb mini.jpg Hilpari/Kilpi&Miekka ZamboNet, saloneju, Automaattinen Nopea ja hyväkuntoinen. Ulottuva ja pistoihin tukeutuva 1vs1 tilanteissa.
JP666 Rutto thumb mini.jpg Miekka+kilpi Peltokorppi, saloneju, Falcata, ZamboNet, Qoshovius Monipuolinen taistelija, nopea rannelyönti
Susikukko Tiedosto:Ryhmä Rämä thumb mini.jpg Kilpi ja miekka. Hilpari Beatific Rämäpäinen ja karismaattinen johtohahmo, taistelukiimassa legendan veroisia suorituksia ("... tuu alas sieltä!")
tiarAnon Entalia thumb mini.jpg Hilpari Beatific, ZamboNet Monipuolinen ja kokenut, Entalian johtaja

Veteraanit

Taistelija Ryhmä Sotavarustus Puoltajat Luonnehdinta
Anselmi Tuska thumb mini.jpg Kaksi miekkaa, glaive Beatific, gobliini Tilanteet hyvin käyttävä dualwieldaaja
Automaattinen Maahinkainen thumb mini.jpg Ei ole suosikkia, Sotahuudoissa päätynyt hilparin tai muun varsiaseen varteen. Jesua Sukaton, C22, ZamboNet, Qoshovius Päällekäyvä teräsmiekkailua ja itsepuolustusta tunteva jössikkä
C22 Kuolan kaarti thumb mini.jpg Maahinkainen thumb mini.jpg Perusmiekka + Heater-kilpi Beatific, saloneju, Automaattinen, Jesua Sukaton, Qoshovius Tankki, ei liiku liikaa mutta tekee jälkeä kohdalle sattuessaan. Osaa myös teräksen tietä.
F4st Spitaaliset vaeltajat thumb mini.png Kilpi+miekka/Kaksi miekkaa/Keihäs Pellonpekko, Beatific, höplimö2 Aktiivinen, nopea ja toimiva
Gebu TURA thumb mini.jpg Kahdenkädenmiekka Beatific, Skylark, tiarAnon Kevytrakenteinen isojen aseiden soturi, taitaa myös jousiampumista.
höplimö2 Spitaaliset vaeltajat thumb mini.png Miekka+kilpi / Hilpari Pellonpekko, F4st, Beatific Taidolla ja varmuudella työnsä tekevä miekkakilpimies. Hitaasti mutta varmaasti:)
Haiden Rutto thumb mini.jpg Miekka+torni kilpi / Keihäs Peltokorppi, ZamboNet+, E.Hirvelä, Beatific Raskas umpiluupäinen tankki röyhkeä ja kohtuu jälkeä tuottava selviäjä. Keskittänyt lyönnit yksinkertaisiksi ja tappaviksi. (Monta lyöntiä on yhtä hyvä, kun yksi tappava osuma)
Jesua Sukaton Maahinkainen thumb mini.jpg Keihäs saloneju, Automaattinen, Beatific, ZamboNet, Qoshovius Kevytrakenteinen countermies, joskus passiivinen. Erinomainen keihäänkäyttäjä. Keihään varressa aggression määrä tuplaantuu ja pistoja sataa hyvinkin tehokkaasti.
Keisari_P Tiedosto:Ryhmä Rämä thumb mini.jpg Varsta+kilpi / Keihäs Beatific, f4st
LehtoA Camulosin Villikarjut thumb mini.jpg Glaive Beatific, C22, ZamboNet, Automaattinen, Qoshovius Ruton huivi & parta; piraattihenkinen tyyli.
Mannunvartija Galenit thumb mini.jpg ? Beatific
mikko Rutto thumb mini.jpg Kilpi+miekka saloneju, LehtoA, Beatific, Qoshovius, ZamboNet+ Kokemuksen tuomaa perusvarmaa suoritusta tilanteessa kuin tilanteessa.
Nightingale Rynskin Liskounioni thumb mini.jpg Kilpi + keihäs Beatific, Manikyyri, Pellonpekko Lanseerasi keihäs+kilpi -yhdistelmän laajempaan käyttöön Sotahuuto 2008:ssa.
Pellonpekko Spitaaliset vaeltajat thumb mini.png Miekka+kilpi, kirves/nuija, Jousi höplimö2, Manikyyri, Beatific Hyvä puolustus. Aggressiiviset hyökkäykset. Hyppäävä ja toimiva.
Teurastaja_ Mannunvartijat thumb mini.jpg Kaikki ruokainen/kilpi+miekka saloneju, ZamboNet ?

Asemiehet

Taistelija Ryhmä Sotavarustus Puoltajat Luonnehdinta
Hanhap Tiedosto:Ryhmä Rämä thumb mini.jpg Lähitaisteluaseet Beatific Nuori, kesästä -08 asti innokkaasti treenannut soturi.
Kantti Maahinkainen thumb mini.jpg Miekka+kilpi saloneju Vahva puolustus ja hyvä komento
Kehvo Tiedosto:Ryhmä Rämä thumb mini.jpg Hilpari, täyspanzer Beatific
mIIKKA. Maahinkainen thumb mini.jpg Miekka ja kilpi mieluiten saloneju, Automaattinen, Jesua Sukaton, Qoshovius, ZamboNet++ Ajoittain hieman varovainen mutta hyökkäykseen lähdettyään aggressio on oikealla tasolla
Mikael Tiedosto:Noin seitsemän veljestä thumb mini.jpg Miekka+kilpi, Keihäs ZamboNet Iso jössikkä, jonka tekniikka on parantunut jo huomattavasti. Aktiivisesti päällekäyvä tyyli.
pksanttu Tiedosto:Noin seitsemän veljestä thumb mini.jpg Galenit thumb mini.jpg Miekka+kilpi saloneju, ZamboNet Aktiivinen ja hyvin liikkuva taistelija, joka välillä lähtee liian rohkeasti tilanteisiin joihin ei ehkä pitäisi.

Rivimiehet

Taistelija Ryhmä Sotavarustus Puoltajat Luonnehdinta
Aapelus Rutto thumb mini.jpg Keihäs Kilpi Peltokorppi Tarkka mutta aktiivisuutta kaipaava keihään käyttäjä.
Drakojan Maahinkainen thumb mini.jpg Miekka+Kilpi
ipa Galenit thumb mini.jpg Miekka+kilpi/Jousi saloneju, ZamboNet Hyvä linjataistelija, suojaa kavereitaan ja hakee paikkoja sivuilta
Jounari Fianna thumb mini.jpg Miekka,toisinaan myös kilpi (miel. kahden käden miekka) JuhoR kokematon mutta melko tehokas taistelija
JuhoR Fianna thumb mini.jpg sekalainen, usein miekka ja kilpi Jounari Kohtalaisen kokenut,hurja soturi,melko tehokas
Medal Lape Miekka+kilpi saloneju Perutaitava jässikkä, kaipaa itsevarmuutta ja röyhkeyttä mennä tilanteisiin.
Rikkiviisas SOS thumb mini.jpg Miekka+kilpi/Keihäs Beatific
Qoshovius Maahinkainen thumb mini.jpg Miekka+Kilpi Jesua Sukaton, ZamboNet+ Aggressiivinen goblini johon kokonsa vuoksi hankala osua(johan se jo alkaa kasvaa O_o).
E. Hirvelä Goblin Miekka + kilpi saloneju, PattiJalka, ZamboNet++, Qoshovius Aikamoinen Goblin skirmaaja

Aseenkantajat

Taistelija Ryhmä Sotavarustus Puoltajat Luonnehdinta

Nostoväki

Taistelija Ryhmä Sotavarustus Puoltajat Luonnehdinta
Tuomir Spitaaliset vaeltajat thumb mini.png lyhyt Miekka ja kilpi Pellonpekko Pieni "goblinsoturi". Tarvitsee lisää voimaa.

Toistaiseksi sijoittamatta

Seuraavat soturit tarvitsevat vertaisarviointia varten puollon; voi myös itse puoltaa itseään.

Taistelija Ryhmä Sotavarustus Puoltajat Luonnehdinta
goblintaikuri Kuolan kaarti thumb mini.jpg 2 miekkaa(miyamoto musashin tyyli) Legendat: Hytti, Hiisi, Mahti, C22, Squirrel, Conan Puollan itse itseäni Veteraaniksi köriläs jonka terät viuhuvat kuin tuuli. Peloton ja agressiivinen niittokone
Hihhuli Maahinkainen thumb mini.jpg Miekka+Kilpi/Keihäs Rivimies: Drakojan
Manikyyri Spitaaliset vaeltajat thumb mini.png Kahdenkädenmiekka/keihäs
Sontiainen ? ? ? ?
Niezgrel Camulosin Villikarjut thumb mini.jpg ? tiarAnon:Asemiehet/Veteraanit, tosin tieto jo vuoden vanhaa. ?
Sefraim Camulosin Villikarjut thumb mini.jpg Hilpari/heittokeihäät ? Kelttien komentoporrasta, huudoissa mukana 05' asti. Nopea ja agressiivinen.
mikkotus Camulosin Villikarjut thumb mini.jpg Jousi ? Jousella tappavan tarkka.
Rackham El Muerte thumb mini.jpg Pyörökilpi & lyhyt miekka. Asemiehet? / saloneju; Rivimiehet, pian varmasti Asemiehet / Beatific / Qoshovius puoltaa rivimiehiin Aggressiivinen, huonohko puolustus.
Suontakanen Leviattaani thumb mini.jpg Kilpi ja miekka/Hilpari. ? ?
Saad Elämyspelaajat(?) ? Näyttäviä kalpamiekkailuhenkisiä liikkeitä nähty viimeksi pari vuotta sitten. Nykyinen tilanne tuntematon (arvioikoon ken tuntee...) Beatific 12. elokuuta 2008 kello 17.14 (EEST)
Tahna Spitaaliset vaeltajat thumb mini.png Kilpi ja miekka(?) ? ?
Triks Na Gall Óglaigh Jousi/2k miekka ?
Theero Pohjan Väki Ufokilpi + miekka ? Päälle painava taistelija, yrittää ottaa tilan pois vastustajalta.