SH08-hornankattilat

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hornankattila koostui korkea- ja jyrkkäreunaisesta kuopasta josta johti yksi tie ulos. Kuopan pohja oli halkaisijaltaan noin 50m. Skenaarioissa ei ollut käytössä henkiinheräämistä. Armeijat olivat Saksa + Baltit sekä Tanska + Ruotsi. Täydennä puuttuvat tiedot!

Hornankattila I

Ensimmäisessä hornankattilassa Tanska ja Ruotsi aloittivat kuopasta. Näiden oli tarkoitus paeta läheiselle kivelle mahdollisimman monilukuisena. Saksa ja Viro pyrkivät tuhoamaan mahdollisimman paljon vastustajan joukkoja 15 minuutin aikarajalla. Tanska ei ollut tietoinen aikarajasta. Saksan armeija levittäytyi siten, että kuopasta johtavalla tiellä oli Rämä, Vishna-Ghrim ja Kuolan kaarti; Vasemmalla reunalla Maahinkainen, Druzina ja Perkele, Oikealla reunalla Leviaattani, Tura ja Spitaaliset. Tanskan armeija jakautui kahteen(?) osaan kiertämään kuopan pohjalla molempia reunoja . Tanskan ja Ruotsin suunnasta katsottunaan oikealla oli SOS, Mantu, Takavasara; vasemmalla Veljekset, Camulosit, El Muerte (?), X.

Saksa-Baltian putsattua tie, lähti Perkele, osa rämää ja maahinkaista kiveltä katsoen oikealle putsaamaan reunaa. Takaa-ajo alkoi hold huudon jälkeen, jolloin myös paikallistettiin perääntyviä vihollisia. Perkeleen, rämän ja maahinkaisen sekalainen sakki putsasi kuopan yläreunan täysin - perääntyvien lähinnä saaden keihästä selkäänsä. Osa perääntyvistä yritti toki puollustautua, mutta teuratus siitä silti tuli.

Skenaarion käynnistyessä Tanskan armeija lähti etenemään. Oikea reuna pysähtyi hetkeksi harkitsemaan tilannetta nähdessään kukkulan laella olleet joukot, mutta jatkoi matkaansa kohti kuopasta poisvievää tienpätkää. Osaston kohdatessa Saksan keskustan kuopan reunalla olleet Maahinkainen, Druzina ja Perkele tulivat rinnettä alas Tanskan kylkeen. Taistelu keskeytyi Tanskalaisen loukkaantumisen vuoksi. Jatkumismerkin jälkeen Tanskan armeija lähti perääntymään perässään koko Saksan keskusta ja vasen reuna. Rinnettä alastulleet flankkijat flankkinyt Takavasara (mukana Mantua?) nousi Hornankattilan reunalle ja osittain puhdisti sen pääasiassa Faravidista ja Liskounionin miehistä koostuneista häröilijöistä samalla kun pyrki nopeasti kohti voittokiveä. Kivi todettiin liian hyvin vartioiduksi ja ryhmä jatkoi ylärinteen puhdistamista. Tällä välin Tanskan vasen reuna oli tuhonnut Saksan oikean reunan yksiköt ja pääsi pakenemaan kuopasta. Maahinkainen ja X luopuivat vihollisensa takaa-ajosta ja siirtyivät puolustamaan kiveä Rämän ja Vishna-Ghrimin jatkaessa takaa-ajoa. Skenaario loppui aikamerkkiin.

Hornankattila II

Toisessa hornankattilassa Saksa-Baltian piti saattaa suurmestari ja armeijan liput kivelle. Tanska-Ruotsi pyrki estämään. Saksan joukot jaettiin siten, että saattueen etuosassa olivat 13.komppania ja Maahinkainen, keskellä Kuola...(?). Spitaaliset ja Druzina lähtivät kahdestaan eräälle vasemmalle vievälle tielle tarkoituksenaan torjua mahdollisia skirmishaajia. Tanskan raskaat yksiköt Entalia, SOS, Leskentekijät ja X olivat kuopasta poisjohtavalla tiellä; Veljekset, Rutto, El Muerte, Tuonen Korpit ja Takavasara jakautuneena ympäri kuopan reunoja.

Saksa-Baltian suunnasta vasemmaisimpana yksikkönä toimiva Perkele kohtasikin kuopan päällä El Muerten juuri ennen hold huutoa. Skenaarion jatkuessa Perkele pakotti taistellen vähäisiä tappioita kärsineen El Muerten perääntymään tielle missä se kohtasi Tuonen korpit ja El Muerten. Perkele kuitenkin voitti taistelun Muertea ja Korppeja vastaan alivoimaisena, missä kevyempi osasto keihäiden tukemana taisteli edessä raskain tappioin, kun raskaampi osasto flänkkäsi kylkeen ja tuhosi lähes kaikki vihollisjoukot. Hieman aikaisemmin ennen Perkeleen saapumista paikalle Vishnan osasto pyrki ylös jyrkkää rinnettä, jonka huipulla oli Takavasara ja possuja. Osasto tuhottiin minimaalisin tappioin. Perkeleen saavuttua paikalle Takavasara, possut ja Korppien rippeet vetäytyivät alivoimaisina, kunnes lisävoimien saavuttua Perkele ym. skenaarion vasemman reunan Saksa-Baltti taistelijat pakenivat taistelusta nipin napin Ruton, Takavasaran ja muiden (= ?) jahtaamana - lippujensa kanssa.

Tällä välin Rutto ja Veljekset törmäsivät Saksa-Baltian suunnasta oikealla Vishnasta irroitetun osaston, jonka se sai tuhottua minimaalisin tappioin. Tästä yksikkö lähti pienen empimisen jälkeen Turan selkään alas uralle, jossa Tura oli iskenyt yhteen SOS:in kanssa. Tämän jälkeen Veljekset ja Rutto tuhosivat Rämän ja Kuolan toisaalla.

Spitaaliset (ja Druzina?) olivat suuren osan taistelusta vasemmalla olevalla syrjäisellä tiellä (en muista aluetta enää kovin tarkkaan). Skirmaajia ei saatu vastaan ja Spitaaliset lähtivät suuntaamaan taisteluun päin (skenaario oli ehkä jo puolessa välissä). Ryhmä ei ottanut kunnon kontaktia, mutta sai yhdessä vaiheessa joukon vihollisia sidottua pääjoukosta ja juoksemaan Spitaalisten perään. Joidenkin pienten hyökkäysten ja härnäysyritysten jälkeen menetyksiä oli tullut jo sen verran, että elossaolevat päättivät ylittää rajan. Spitaalisille tuli täpärä pelastuminen, sillä perässä juoksi jo Ruotsin nopeita skirmaajia.

Saksa-Baltian saattueen etuosa pääsi poisjohtavalle tielle, mutta ei läpi Tanskan linjayksiköistä. Lippu ja suurmestari eivät päässeet kivelle.