Keskustelu:Sotahuuto

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Keskustelua laskentakaavasta ja sen uudistamisesta

Miten tuo 'Kootut tulokset' -taulukon laskukaava oikein menee?

Näyttäisi menevän siten, että sijoituksesta on saanut pisteitä kääntäen verrannollisesti suhteessa osallistuneiden joukkueiden määrään. Esim. kuvitteellisessa Sotahuuto 2004:ssä, jossa oli kymmenen joukkuetta, ensimmäiseksi tullut joukkue sai 10 pistettä, toiseksi tullut 9, jne. ja lopuksi viimeinen yhden pisteen. Kaikilta vuosilta sitten yhteenlaskettu määrä.

Keskustelua pisteytyksestä Keskustelu_SotahuutoWikista:Kahvihuonessa

 • Voisin alkaa ruukata tuota pisteytystä uudelleen, kun siihen ainakin jotain kysyntää on ollut. Mielipiteitä siitä mikä vaihtoehto seuraavista olisi paras. Itse kannatan vaihtoehtoa nro 4.
  • 1. Nykyinen - kaikki saa pisteitä käänteisen lineaarisesti
  • 2. Joka vuosi sama määrä pisteitä jaossa esim top-10:lle (tietty niin että paremmin sijoittunut saa enemmän)
  • 3. Kärkikymmenikkö saa pisteitä jollakin tavalla painotetusti enemmän pisteitä suhteessa osallistuvien ryhmien määrään
  • 4. Kaikki saavat pisteitä kuten vaihtoehdossa 1., mutta pistemäärä kerrotaan eksponentiaalisella muuttujalla, niin että korkeista sijoista saa suhteessa selvästi enemmän pisteitä kuin muista sijoista.
  • 5. Joku muu, mikä?

-ZamboNet 6. heinäkuuta 2009 kello 16.04 (EEST)

 • On hyvä että kaikki saavat pisteitä. Myös keski- ja alapäähän sijoittuvat ryhmät haluavat pystyä vertailemaan itseään muihin. Vaihtoehto neljä on hyvä. Antaisin kymmenelle ensimmäiselle sijalle hieman isommat kertoimet. Maksimikerroin jotain 2,5-3 luokkaa. Ethän muuten saa sydänkohtausta koska sulla on ainoana maailmassa excel-taulukko (ja muutenkaan) :) Skylark 29. heinäkuuta 2009 kello 14.11 (EEST)
 • En kuulu sydänsairaiden riskiryhmään vielä, joten ei hätää :P Joo kommenttien puutteessa tein jo raapaisuvalmiiksi (kunhan ne tulokset tulee niin pistän uusitun taulukon tänne hetimiten) vaihtoehdon 4 mukaisen taulukon. Tällä hetkellä kertoimet kärjen osalta ovat seuraavat: 2.5, 2.2, 2.0, 1.8, 1.6, 1.5, 1.4, 1.3, 1.2, 1.1. Kertoimia voidaan muuttaa helposti, jos nämä vaikuttavat huonoilta :) -ZamboNet 29. heinäkuuta 2009 kello 14.54 (EEST)

Puutteita/korjauksia

 • Puuttuuko tuolta Kootut tulokset -taulukoista tarkoituksella joitain ryhmiä? Laskeskelin että Takavasara kyllä tuolle listalle kuuluisi 13 pisteellä sijalle 20. - Falcata
 • Näin on tainnut päästä käymään. Virhehän on helposti korjattavissa kenen tahansa toimesta... vink vink :D -ZamboNet
 • En tiedä onko reilua laittaa turentalian pisteitä meille turalle. Laittaisin mieluummin kokonaan erillisen turentalia-ryhmän sinne tai jotain. Tämä toiminta kun ei kuitenkaan välttämättä jatku yhteistyöllä ikuisesti ja kyse ei ole toisen yksipuolisesta liittymisestä toiseen, vaan kahden ryhmän fuusiosta. En kuitenkaan korjaa asiaa vielä ennen kuin kysyn näin vähän mielipiteitä tästä. - qMp
 • Ainiin, piti laittaa tänne maininta mutta unohtui kun taulukon täydentäminen venyi pitkälle yöhön. Eli kävi jotakuinkin niin että kun tämä Tura/Entalia/Turentalia-kuvio ei ollut allekirjoittaneelle oikein selvä eikä ircistäkään siihen hätään löytynyt apua ja halusin saada kaikki pisteet taulukkoon, laitoin viime ja tämän vuoden pisteet Turalle, koska Tura oli Entaliaa korkeammalla ennestään (vrt. Länsi-Saksan ja Saksan jalkapallon arvokisamitalien tilastointi). Tarkoitus oli tosiaan avata keskustelua siitä miten ko. tapaus pitäisi tilastoida. Ja voisi ehkä yleensäkin miettiä ryhmien syntymistä, kuolemista ja jatkuvuutta, että mikä milloinkin on vanhan ryhmän toimintaa uudella nimellä ja mikä kokonaan uusi ryhmä jne. Conan 14. elokuuta 2013 kello 18.01 (EEST)
 • ps. laitoin vuoden 2012 Morrigan-Wanainmaa liittouman pisteet Wanainmaalle, näin jälkikäteen en enää muista miksi. Ehkä samasta syystä kuin Turentalian pisteet turalle, ehkä sen vuoksi että morriganista ei ole ainakaan minun korviini kuulunut mitään viime vuoden jälkeen. Conan 14. elokuuta 2013 kello 18.01 (EEST)