Juhanin rengaspanssarihaaste

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yleistä

13.5.2008 pöytään heitetty haaste rengaspanssarin tekijöille, jonka tarkoituksena on edistää käsityötaitoja ja innostaa vääntämään rautalankaa lenkeiksi. Toivottavasti myös kokemuksia vaihdetaan ja näin opitaan toisiltamme!

Säännöt ovat simppelit:

 • Kuka tahansa saa osallistua. Pelkkä into tehdä riittää!
 • Jokaisella tekijällä saa olla niin monta työtä kuin haluaa
 • Aikaa noin Sotahuuto 2009:n asti (tarkempi päivämäärä täsmennetään myöhemmin)
 • Valmistettava panssari saa olla mikä tahansa panssarin osa tai kokonainen haarniska, kunhan se on valmistettu pääosin käyttämällä metallilenkkejä
 • Projektia saa pimittää tai jakaa pitkin tekoprosessin mielensä mukaan


Osanottajat

Aiheeseen liittyvää materiaalia, esimerkiksi omasta työstä saa jakaa lisäämällä oman nimensä alaluvuksi. Mikäli ei halua sen enempiä omasta tekemisestään kertoa, pelkkä nimi riittää. Kuka

Saloneju

Sen tarkempaa materiaalia en halua aiheesta vielä julkaista, koska haastetyö todellakin on kunnianhimoinen. Alkuun on kuitenkin jo päästy, mutta työ etenee tappavan hitaasti.(6/2008)

Harold

Coiffi aloitettu. Materiaalivalinnaksi 1,2mm messinkilanka 5,0mm sisämitalla. Käsinsahatut lenkit, korutason työjälki (eli ovaalit, naarmuiset / huonosti sahatut lenkit suoraan metallinkierrätykseen). Coiffiin tulee leveä kaulus ja runsas koristelu. Suunnittelen ja lyön tarkemmin lukkoon kun työvaihe tulee vastaan. Kiire tulee, vaikka nyt jo aloitin (8/2008). Sen verran pengoin tätä internetin ihmeellistä maailmaa, että valmistuessaan tämän tasoinen coiffi on ainutlaatuinen Suomessa ja vähintäänkin harvinainen nähtävyys koko maailman mittakaavassa - jostain perverssistä syystä tätäkin rengaskokoa tiheämpiä hauberkkejä olen kuvissa nähnyt (kuuluvat sarjaan +100 000 lenkkiä).

Päivitystä 05/2009: Projekti eteni pipoksi asti, mutta lyöty jäihin muiden kiireiden takia. Valmistunee kesälle 2010.;)

Taape

Mukana myös. Tarkoituksena tehdä:

 • 1. Hehkutetusta langasta istuvampi hauberk nykyisen tilalle (4-1, 8mm/2mm)
 • 2. Hehkutettu coif (4-1, 8mm/2mm)
 • 3. Viimeistellä toinen hehkutettu coif (4-1, 8mm/1,6mm)
 • 4. Normaali coif (4-1, 8mm/2mm) (VALMIS)
 • 5. Muokata vanha coif(4-1, 10mm/2mm) paremmaksi (VALMIS)
 • 6. Tehdä veljelle chain-shirt (4-1, 8mm/2mm)
 • 7. Naiselle tarkoitettu chain-shirt (8mm/1,6mm)

LehtoA

Tarkoitus olisi tehdä itselle kunnollinen ja pitkä Hauberkki, jossa on myös jotain erikoisempaa mukana.

Aloitin myös tuossa japanilaisella 6-1 kaavalla tuplalenkeillä hanskan väsäämisen. Onkohan tuo jotain .6mm lankaa, jotain mitä löyty. 4mm sisähalkaisija.

Chainiprojekti.jpg

Wizzyli

Väännän renkaita. Juhania lainaten Sadistista ja perverssiä olisi tarkoitus lopputuloksenkin olla. Pääidea on tiedossa ja hienoja ideoita pyörii päässä, mutta lopullinen toteutus on vielä hakusessa. Lenkkeinä tulee olemaan näillä näkymin 8mm/1,6mm olemassaolevien työkalujen sekä materiaalin saatavuuden vuoksi. Käytän luultavasti perinteistä 4in1 kuviota, se on helppo ja sellainen jota osaan tehdä.

Pimitän lopullisen ajatuksen itselläni siltä varalta että en jaksakaan koko projektia ja voin kaikessa rauhassa luopua kisasta. Jotain erilaista mutta samalla jo monien mielissä käynyttä. Ei todellakaan historiallista.

Blite

Niin hölmöltä kun se kuulostaakin niin mun unelmaprojekti tällä hetkellä on saada edes YKS chaini tehtyä. Kaikki tarvikkeet on valmiina, oon tehny jo avoimia lenkkejäkin ja jonkun verran ihan paitaakin, silti tuntuu, että rojekti ei etene :( Mites on, arvon muut chainin vääntäjät, miten te saatte ittenne motivoitua tekemään panssaria? Otan vinkkejä vastaan ilolla, tarkoitus ois kuitenkin saada panssari jo vuodelle 2008!

Merdocharr

Mukana. Työn alla pitkä hauberk 2/10mm rengaskoolla ja 4-1 eurooppalaisella kudoksella taotuista renkaista. Reunoihin lyhyt 6-1 japanilainen helma 2/10mm ja 2/6mm renkaista. Hanskat ja aventail samalla lailla. Lisäksi muutamia ideoita koristeluun jotka saattavat toimia tai sitten ei.

3.7: Aventail - valmis, rengaspaita - yli 90% valmis, käyttökelpoinen, ei silti tulossa Sotahuutoon yhteensopivien varusteiden keskeneräisyyden takia, hanskat - oikea valmis ja päällystetty , vasen odottaa lisää nahkaa.

Cadiac

Mukana, 4-1 2mm/8mm chainipaita hihoilla, mukavaa mökkitekemistä :D

Gregorius

V. -09 kesälle tarkoitus saada 1.6 x 8mm pitkähihainen ja polvien alapuolelle ulottuva hauberk tehtyä greathelmin /sugarloafin kaveriksi. Vaatehuone pursuaa jo valmiiksi yli haarniskoista, mutta kuka siitä piittaa ?


Falcata

Roomalaistyyliset olkapalat chainiin. 4-in-1 ja niinkin löyhä kudos kuin 1,6/10mm. Ei sillä kiire ole, Sohuun jos ehtii niin hyvä.

Ipa

Sotahuuto 09:n voisin yrittää saada rengaspanssarini täysin valmiiksi. Aina kun kun olen parannellut paitaa, niin kuitenkin on löytynyt vielä lisää aihetta paranteluun. Paita on 4-1 ja 2/10mm kudoksella. Jos ehtii ja keksii niin teen varmaan vielä jotain pientä.

Archibald

"Unelmapanssarissa" on paljon levyhaarniskaa. Chaini oli 2008 optimointiliivi mutta 2009 olisi tarkoitus saada valmiiksi. Ainakin hihat, pidennystä ja korjausta. Euro 4:1, hehkutettu, 10:2. Paidassa taitaa olla ensimmäistä tuotantoa vuosien takaa joten osa paidasta pitäisi korjata uusilla lenkeillä.

Kakure

 • Vasen käsine valmis! Tässä kuva: http://img403.imageshack.us/img403/3015/picture040q.jpg
 • Rengaspanssari lähes valmistunut. Lanka loppui taas kesken. Hiha sulkematta ja helma liian lyhyt. Haubergeon koko, painoa jo yli 10kg.
 • Coiffia en tehnyt, vaan ruotsipottaan tökerösti chainia hupuksi.
 • Rengaspanssari jalkasuojat ei olisi paha homma projektiksi. Etupuolen suojaava, takapuolelta auki oleva. Luultavasti lainapanssariksi - tai jalkasuojauksen puutteessa itselleni.