Boffoliiga

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Idea

Boffoliigan kantava ajatus on järjestää kilpailullinen, useita osakilpailuja sisältävä liiga talvikaudelle, jossa mitellään sekä yksilö-, että ryhmätasolla.

Mitä? Boffausliiga, jossa järjestetään yksipäiväisiä (~5-6 tuntia) osakilpailuja eri kaupungeissa. Kilpailuja järjestetään kerran kuukaudessa. Kisoista kerätään pisteitä kokonais-liigan “pistepörssiin”. Taisteltavia sarjoja on joukkue ja yksilötasolla, sekä eri aselajeissa.

Miksi? Tarkoituksena on antaa harrastajille mahdollisuus mitellä talvikaudella muidenkin paikkakuntien harrastajien kanssa kilpailuhenkisesti ja samalla antaa harjoittelulle muitakin tavoitteita kuin kesän suuret tapahtumat. Tapahtumaa on tarkoitus rakentaa ”urheilullisemman” boffauksen ympärille, koska tälle ei ole vielä tapahtumia.

Missä? Tällä hetkellä järjestäjäkaupungeiksi/-alueiksi ovat ilmoittautuneet: Tampere, PK ja Jyväskylä.

Mitkä säännöt?

Osumasäännöt

Alustavasti säännöstöksi on mietitty ropeconista (/sotahuudosta) tuttua laserhipsu-säännöstöä, koska tämä jättää suhteessa vähiten tulkinnanvaraa (sitä toki aina kuitenkin riittää). Panssareita ei ole.

Asesäännöt

Aseet pyritään standardoimaan suhteellisen pitkälle (tarkat, pituus, paino, muoto, yms rajat). Säännöt rakennetaan niin, että boffoliigassa käytettävät aseet ovat hyväksyttyjä myös sotahuudossa, jotta jokainen pystyy matsaamaan kaikki tapahtumat halutessaan samalla aseistuksella. Säännöt kuitenkin tulevat rajaamaan ratkaisuja, pituuksi, painoja ja muotoja enemmän kuin sotahuuto, jolloin kaikki sotahuudossa läpimenevät aseet eivät ole hyväksyttyjä Liigassa. Panssareita ei ole.

Aluesäännöt

Alueelle ei aseteta tarkkoja kokovaatimuksia, mutta joukkueturnaus pyritään järjestämään noin tenniskentän kokoisella alueella ja yksilöturnaus noin puolikkaan tenniskentän tai suliskentän kokoisella alueella.

Yksittäisen lajin turnausrakenne

Yksilöturnauksessa taistellaan lohkomutoisesti kaikkia vastaan yhdessä tai kahdessa lohkossa. Tämän jälkeen neljä parasta (joko samasta lohkosta tai kaksi parasta kummastakin) ottelevat CUP-mutoisesti kärkisijoista. Muut ottelijat järjestetään indeksin mukaiseen järjestykseen. Ryhmäturnauksen rakenne on vielä auki.

Taisteltavat sarjat

Peruslajit (aina mukana):

 • Ryhmäturnaus
 • 1v1: 1k miekka
 • 1v1: miekka+kilpi
 • 1v1: varsiase

Extra-lajit (joista kukin järjestäjä valitsee yhden):

 • 2k-miekka
 • Keihäs
 • Vapaavalintaiset aseet


Boffoliiga I - Kausi 2012-2013

Huhtikuu: Jyväskylä Boffoliigan pilotti

 1. Syyskuu: Tampere
 2. Lokakuu: Jyväskylä
 3. Marraskuu: PK
 4. Joulukuu: Tampere
 5. Tammikuu: Jyväskylä
 6. Helmikuu: PK
 7. Maaliskuu: Tampere
 8. Huhtikuu: PK