SššnnŲt lyhyesti

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Versio hetkell√§ 18. hein√§kuuta 2008 kello 14.03 ‚Äď tehnyt Blite (keskustelu | muokkaukset) (‚Üí‚ÄéTurvallisuus ja kontaktin ottaminen)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lyhennelmä Sotahuudon säännöistä (2008). Lue Keskustelu-sivu ennen kuin muokkaat!

Lyöminen ja osuma-alueet

Pienoiskuvan luominen epäonnistui: Tiedosto puuttuu
Osuma-alueet: Pää+niska (keltainen), Keskivartalo (vihreä) ja Raajat (keltainen)

Aseilla saa lyödä ja pistää ainoastaan niiden teräosilla.

Osumiksi lasketaan kaikki kunnon liikkeellä aseen terästä tulevat lyönnit.

  1. Osuma raajaan tekee raajan käyttökelvottomaksi
  2. Osuma vartaloon tai päähän tappaa
  3. Uusi osuma jo vahingoittuneeseen raajaan johtaa kuolemaan
  4. Panssaroituun osumakohtaan tulevista iskuista vasta toinen lasketaan vahingoittavaksi - kuitenkin niin, että suojaava vaikutus on ainoastaan panssarien peittämällä alueella.
  5. Isku, joka tulee yllättäen takaapäin, on aina tappava; edes panssarointi ei auta näitä osumia vastaan

Kun saat kuolettavan osuman, nosta kädet pään päälle, ase väärinpäin käsissä taistelun lopettamisen merkiksi. Muiden jatkaessa taistelua, siirry välittömästi sivuun pitäen merkkiä päällä.

Turvallisuus ja kontaktin ottaminen

Taistelussa saa ottaa rajoitetusti kontaktia. Erityisesti on sallittua tarttua vastustajan aseeseen (ei teräkohtiin) sekä työntää kilvellä ja varsiaseilla vastustajien kilpiä ja aseita. Kiellettyä on erityisesti töniminen, kamppaaminen, painiminen ja lukkotekniikoiden käyttö, hallitsematon rynnäköinti sekä vastustajan kaataminen tai lyöminen kilvellä.

Vaaran uhatessa kuka tahansa voi keskeyttää taistelun huutamalla "Hold!". Hold-huudon kuullessasi polvistu paikalle ja toista huuto eteenpäin. Taistelun valvoja selvittää keskeytyksen ja antaa "Jatkuu!"-merkin, kun taistelua voi jatkaa. Ehkäise taistelujen keskeytymista toimimalla itse siten, ettei vaaratilanteita tarpeettomasti synny.

Noudettu kohteesta