Ero sivun ”Pohjan Vki” versioiden välillä

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p (Pohjan Väki)
(Päivitystä raa'alla kädellä.)
Rivi 1: Rivi 1:
{{Ryhmätiedot | Nimi=Pohjan Väki | Kuva=[[Kuva:Pohjan_vaki_thumb.png]] | Osallistumisvuodet=2009, 2010, 2011 | Vahvuus=~15 | Taistelutyyli=Jousi-skirmish | Panssarointi=Vähäinen | Kotipaikka=Savonlinna, Mikkeli, Utajärvi, PK-seutu | Slogan= SAMPOOO!}}
+
{{Ryhmätiedot | Nimi=Pohjan Väki | Kuva=[[Kuva:Pohjan_vaki_thumb.png]] | Osallistumisvuodet=2009, 2010, 2011, 2012, 2013 | Vahvuus=~15 | Taistelutyyli=Liikkuva keihästukiryhmä | Panssarointi=Keskiraskas | Kotipaikka=Savonlinna, Mikkeli, PK-seutu, Utajärvi | Slogan=Pohja!}}
  
 
=Pohjan Väki=
 
=Pohjan Väki=
  
Pohjan Väki perustettiin vuoden 2008 lopulla Savonlinnassa paikallisten taidelukiolaisten toimesta. Ryhmä aloitti harjoittelunsa Savonlinnan taidelukion salissa viiden ihmisen (ja parin [[Perkele|Perkeleläisen]]) voimin. Vuonna 2009 keväällä ryhmä osallistui [[Rähinäriäkäsy|Rähinäriäkäsy]] -tapahtumaan perkeleläisten vahvistusten kera. Tapahtumasta intoutunut nuori ryhmä lähti Kuopion kokemusten viisastuttamina valmistautumaan kohti ensimmäistä Sotahuutoaan. Sotahuutoon 09 osallistuttiin seitsenhenkisellä miehityksellä, joista viidellä oli käsissänsä jouset. Sijoittuminen sijalle 25 ylitti tuolloin odotukset ja vuonna 2010 ryhmän koko oli kasvanut 18 henkeen, varustuksen pysyessä edelleen jousivoittoisena. Tällä hyvin kevyellä linjalla ryhmän voi olettaa pysyvän jatkossakin.
+
Pohjan Väki perustettiin vuoden 2008 lopulla Savonlinnassa paikallisten taidelukiolaisten toimesta. Ryhmä aloitti harjoittelunsa viiden hengen voimin. Vuonna 2009 keväällä ryhmä osallistui [[Rähinäriäkäsy|Rähinäriäkäsy]] -tapahtumaan [[Perkele|Perkeleläisten]] vahvistusten kera. Sotahuutoon 09 osallistuttiin seitsenhenkisellä miehityksellä, joista viidellä oli käsissänsä jouset. Vuonna 2010 ryhmän koko oli kasvanut 18 henkeen, varustuksen pysyen edelleen jousivoittoisena.
 +
 
 +
Seuraavien kolmen vuoden aikana Pohjan Väen kokoonpano ja varustus hiljalleen muuttuivat. Jäseniä vaihtui, jouset vähenivät ja varustus muuttui raskaammaksi. Kevyt jousiskirmaus jäi menneisyyteen ja ryhmä profiloitui keskiraskaaksi mutta liikkuvaksi, keihäin ja linjakilvin varustautuneeksi tukiosastoksi.
 +
 
 +
Pohjan Väen teema on lähtöisin Kalevalasta. Ryhmä on pieni sotimaan lähtenyt kylä kaukaa kylmästä Pohjolasta. Tästä kertovat asustuksen luonnonvalkeat, pussittavat housut, sekä asuissa käytetty nahka ja turkis. Ryhmässä on myös tapana nimetä jäsenet tämän tarinan pohjalta, mistä hyvinä esimerkkeinä toimikoot ''Kylähullu'', ''Seppämies'' ja ''Pohjan Akka''. Syy, miksi tämän kylän väki nähdään jatkossakin Sotahuudoissa, on heiltä hukkaan joutunut Sampo, tuo legendaarinen rikkauden ja vaurauden lähde.
 +
 
 +
Pohjan Väen voi kentällä tunnistaa sotahuudosta: ''Kuka meitä johtaa? Akka! Mikä meiltä puuttuu? Sampo! Missä koti on? Pohja!''.
  
Taustatarinan Pohjan Väki on ottanut itselleen Kalevalasta. Ryhmä on pieni sotimaan lähtenyt kylä kaukaa kylmästä Pohjolasta. Tästä kertovat asustuksen tunnukseksi kulminoituvat luonnonvalkeat, hieman pussittavat housut, sekä alati kasvavat määrät nahkaa ja turkista. Ryhmässä on myös tapana nimetä jäsenet tämän tarinan pohjalta, mistä hyvinä esimerkkeinä toimikoot ''Kylähullu'', ''Seppämies'' ja ''Pohjan Akka''. Syy, miksi tämän kylän väki nähdään jatkossakin Sotahuudoissa, on heiltä hukkaan joutunut ja erittäin arvostettu sekä suosittu Sampo, tuo legendaarinen rikkauden ja vaurauden lähde.
 
  
Pohjan Väen voi kentällä tunnistaa Sotahuudosta; ''Kuka meitä johtaa? Akka! Mikä meiltä puuttuu? Sampo! Missä koti on? Pohja!'' ja metsässä ryhmän voi löytää lipusta lähtevää kilisevää ja kalisevaa ääntä seuraamalla.
 
  
 
=Historia=
 
=Historia=
Rivi 24: Rivi 28:
 
*Ryhmä osallistui vuoden 2010 Sotahuutoon, nousten sijalle 18.
 
*Ryhmä osallistui vuoden 2010 Sotahuutoon, nousten sijalle 18.
  
*Osallistuttuaan vuoden 2011 Sotahuutoon, ryhmä putosi 23. sijalle, mutta sijoitusten ulkopuolella Sotahuuto oli ryhmän onnistunein. Tämä näkyy mm. ryhmäkuvauksessa:
+
*Osallistuttuaan vuoden 2011 Sotahuutoon, ryhmä putosi 23. sijalle, mutta sijoitusten ulkopuolella Sotahuuto oli siihen mennessä ryhmän onnistunein. Ryhmäkuvaus: "Pohjanväki osoitti läpi tapahtuman hyvää henkeä ja periksiantamattomuutta. He olivat useasti avainroolissa antamassa Sisilian tappavalle nyrkille aikaa tehdä tehtävänsä. Erityiskiitosta Pohjanväki sai kanssataistelijoiltaan kiitosta hyvästä yhteistyöstä ja nopeasta kyvystä mukautua tilanteeseen. Ryhmän taisteluteho oli selvästi parempi kuin aiempina vuosina."
 
 
"Pohjanväki osoitti läpi tapahtuman hyvää henkeä ja periksiantamattomuutta. He olivat useasti avainroolissa antamassa Sisilian tappavalle nyrkille aikaa tehdä tehtävänsä. Erityiskiitosta Pohjanväki sai kanssataistelijoiltaan kiitosta hyvästä yhteistyöstä ja nopeasta kyvystä mukautua tilanteeseen. Ryhmän taisteluteho oli selvästi parempi kuin aiempina vuosina. "
 
  
[[Kuva:Pohjan väki 2010.jpg|thumb|150px|Pohjan Väki Sotahuudossa 2010. Kuvan ottanut Keisari_P.]]
+
*Vuoden 2012 Sotahuudossa Pohjan Väki sijoittui 22. sijalle.
  
 
=Tulevaisuus=
 
=Tulevaisuus=
  
Pohjan Väki pyrkii alati pysymään boffauksen ajan hermolla, päivittäen ja tehostaen sekä varusteitaan, että taitojaan ja taktiikoitaan vuosi vuodelta; tämä tullaan näkemään yhä varmempana ja kypsempänä otteena sekä taistelukentillä, että niiden ulkopuolillakin. Myös vakituisten jäsenten määrää pyritään hillitysti lisäämään.
+
*Vuonna 2013 Pohjan Väki on saapumassa Sotahuutoon 15 hengen keskiraskaana keihäsryhmänä Novgorodin armeijassa.
  
=Harjoitukset=
+
[[Kuva:Pohjan väki 2010.jpg|thumb|150px|Pohjan Väki Sotahuudossa 2010. Kuvan ottanut Keisari_P.]]
 
 
Pohjan Väki treenaa Savonlinnan seudun yhteisharjoituksissa. Harjoitusajat kevätkaudelle 2012 ovat seuraavat:
 
 
 
* Keskiviikko,  - Savonlinnan Lyseon lukion juhlasali, klo. 16.00-17.30
 
* Torstai, - Taidelukion sali, klo 16.00-18.00
 
  
 
[[Luokka:Bofferointiryhmät]]
 
[[Luokka:Bofferointiryhmät]]

Versio 30. heinäkuuta 2013 kello 22.11

Malline:Ryhmätiedot

Pohjan Väki

Pohjan Väki perustettiin vuoden 2008 lopulla Savonlinnassa paikallisten taidelukiolaisten toimesta. Ryhmä aloitti harjoittelunsa viiden hengen voimin. Vuonna 2009 keväällä ryhmä osallistui Rähinäriäkäsy -tapahtumaan Perkeleläisten vahvistusten kera. Sotahuutoon 09 osallistuttiin seitsenhenkisellä miehityksellä, joista viidellä oli käsissänsä jouset. Vuonna 2010 ryhmän koko oli kasvanut 18 henkeen, varustuksen pysyen edelleen jousivoittoisena.

Seuraavien kolmen vuoden aikana Pohjan Väen kokoonpano ja varustus hiljalleen muuttuivat. Jäseniä vaihtui, jouset vähenivät ja varustus muuttui raskaammaksi. Kevyt jousiskirmaus jäi menneisyyteen ja ryhmä profiloitui keskiraskaaksi mutta liikkuvaksi, keihäin ja linjakilvin varustautuneeksi tukiosastoksi.

Pohjan Väen teema on lähtöisin Kalevalasta. Ryhmä on pieni sotimaan lähtenyt kylä kaukaa kylmästä Pohjolasta. Tästä kertovat asustuksen luonnonvalkeat, pussittavat housut, sekä asuissa käytetty nahka ja turkis. Ryhmässä on myös tapana nimetä jäsenet tämän tarinan pohjalta, mistä hyvinä esimerkkeinä toimikoot Kylähullu, Seppämies ja Pohjan Akka. Syy, miksi tämän kylän väki nähdään jatkossakin Sotahuudoissa, on heiltä hukkaan joutunut Sampo, tuo legendaarinen rikkauden ja vaurauden lähde.

Pohjan Väen voi kentällä tunnistaa sotahuudosta: Kuka meitä johtaa? Akka! Mikä meiltä puuttuu? Sampo! Missä koti on? Pohja!.


Historia

  • Pohjan Väki perustettiin vuoden 2008 syksyllä.
  • Vajaalukuinen ryhmä otti osaa myös saman vuoden Sotahuutoon, jossa ryhmä sijoittui sijalle 25. Ohessa Pohjan Väen ryhmäkuvaus Sotahuudosta 2009:

"Jousipainotteinen ryhmä jäi hyvin mieleen porukalle niin ampumataidoistaan kuin komeasta vaatetuksestaan, sekä komeasta lipustaan. Taistelun huminassa tosin ryhmä jäi välillä ilman suojaa ja kärsi monesti pahoja tappioita kevyiden kilpimiesten käydessä tappamassa jousia. Suojaa saadessaan ryhmä kuitenkin välttyi tappioilta, aiheuttaen kuitenkin vastustajalle tappioita! "

  • Ryhmä osallistui vuoden 2010 Sotahuutoon, nousten sijalle 18.
  • Osallistuttuaan vuoden 2011 Sotahuutoon, ryhmä putosi 23. sijalle, mutta sijoitusten ulkopuolella Sotahuuto oli siihen mennessä ryhmän onnistunein. Ryhmäkuvaus: "Pohjanväki osoitti läpi tapahtuman hyvää henkeä ja periksiantamattomuutta. He olivat useasti avainroolissa antamassa Sisilian tappavalle nyrkille aikaa tehdä tehtävänsä. Erityiskiitosta Pohjanväki sai kanssataistelijoiltaan kiitosta hyvästä yhteistyöstä ja nopeasta kyvystä mukautua tilanteeseen. Ryhmän taisteluteho oli selvästi parempi kuin aiempina vuosina."
  • Vuoden 2012 Sotahuudossa Pohjan Väki sijoittui 22. sijalle.

Tulevaisuus

  • Vuonna 2013 Pohjan Väki on saapumassa Sotahuutoon 15 hengen keskiraskaana keihäsryhmänä Novgorodin armeijassa.
Tiedosto:Pohjan väki 2010.jpg
Pohjan Väki Sotahuudossa 2010. Kuvan ottanut Keisari_P.
Noudettu kohteesta