Perkeleen Kohortti

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Malline:Ryhmätiedot

Perkeleen Kohortti on raskaasti varustettu perinteikäs linjaryhmä, jonka tunnisteena toimii punamusta kaksikenttä, jota koristaa valkoinen uhkaava käärme. Usein lyhennettynä pelkästään Kohortti tai Perkele, ryhmä ei ole yhtenäinen paikkakunnan suhteen, vaan sen jäsenet tulevat ympäri Suomea. Kohortti on osallistunut Sotahuutoihin vuosina 2006 - 2014.

Ryhmän panssarointi on raskasta ja pääasiallisena aseistuksena toimivat miekat, kilvet ja pitkät keihäät sekä tukena hilparit ja jouset. Tärkein osa joukkueen taistelua on kuitenkin sen periksiantamaton yhteistyö ja tiukkaan harjoiteltu rakenne, joka pystyy elämään ja mouvautumaan tehokkaaseen muotoon taistelussa kuin taistelussa. Perkeleen tunnuspiirteisiin kuuluvat tehokkuus, järjestelmällisyys, tiivis yhteishenki ja peloton sotahuuto Perkele!, joka kaikuu tavanomaisesti kolme kertaa.

Ryhmä oli alunperin kaveriporukka, joka tuotti suljettuja pienimuotoisia larppeja ja harrasti muutenkin kaikenlaista roolipelausta ja fantasiaa. Myöhemmin, verkoston laajentuessa ja jäsenmäärän kasvaessa vuoden 2005 paikkeilla, bofferointi alkoi hiljalleen saamaan vahvaa sijaa jo suositun larppaamisen ohella. Nopeasti kantautui tieto Sotahuuto-tapahtumasta ja vuoden 2006 taistelutapahtuma olikin Perkeleen ensimmäinen kokeilu järjestäytyneen taistelun saralla. Tällöin ryhmä sai myös vakiintuneen nimensä, joka juontaa juurensa satunnaiseen ideointiin ja balttialaiseen pakanauskoon, joka liittyi vuoden 2006 Sotahuudon taustatarinaan.


Sotahuuto ja Perkele

Pienoiskuvan luominen epäonnistui: Tiedosto puuttuu
Kohortti vuonna 2014.
 • Sotahuuto 2006 oli Perkeleen ensimmäinen Sotahuuto, johon lähdettiin innokkaalla kokeilumielellä. 9 hengen joukkion ainoa yhtenäinen asia oli musta väri, eikä oikein sekään, mutta myöhempinä vuosina kaveripiirit yhdistyivät tiiviiksi kokonaisuudeksi suurista etäisyyksistä huolimatta. Nimenä toimi vuonna 2006 vielä Sons of Perkele.
 • Sotahuudossa 2007 ryhmä käytti jo vakiintunutta nimeä Perkeleen Kohortti, mutta jatkoi taas 2008 vanhalla nimellä. Koottuaan säännöllisillä harjoitustapaamisilla 21 taistelijaa ja pienen budjetin, ryhmä sai järjestettyä itselleen talkootyöllä yhtenevät asetakit sekä muun varustuksen. Panssariakin oli haalittu jonkin verran kasaan. Vuoden 2007 osallistuminen nähdään vielä ryhmälle tärkeänä, mutta aikaisena askeleena osaksi Sotahuudon kirjavaa ryhmärepertuaaria.
 • Sotahuuto 2008 aiheutti pelonsekaista kunnioitusta ryhmää kohtaan. Keihäät olivat pitkiä, kilvet isoja ja miehet rautaa, rautaan pukeutuneena. Lippuja vietiin entiseen malliin, miltei paremminkin ja kuolleita oli hitusen vähemmän. Turpaan annettiin sekä otettiin ja linjoja murrettiin. Keihäät saivat kiitosta ja valitusta, osittain turvallisesta rakenteestaan, jolloin ne muistuttivat enemmän pallotikkareita. Porukkaa oli kasassa 28 soturia + huoltojoukkoja.
 • Sotahuuto 2009 oli Perkeleen Kohortille herkkua ja pitkään harjoiteltu, entistä raskaampi kilpilinja sai kävellä suhteellisen rauhassa vihollisten editse ja ylitse. Lähes poikkeuksetta vähintään 60% joukoista jäi henkiin ja Kohortti oli ryhmänä toiseksi korkeimmalla eloonjäämisiltään. Taistelijakuntakin oli kasvanut jo 36:n suuruiseksi. Ryhmä pääsi ensi kertaa palkintosijoille tuoden kotiin pronssia.
 • Sotahuuto 2010 oli Kohortille se taitoskohta, jonka moni suuri ryhmä kokee jossain vaiheessa elinkaartaan. Keskinäiset ristiriidat, jäsenten innokkuuden vaihtelevuus ja treenaamiseen vähyys näkyi taistelukentällä, vaikka muutoin henkeä yritettiin nostattaa laulujen voimin. Ryhmä otti toistuvasti vastaan pahoja paikkoja ja alitti suorituksensa useammin kuin kerran. Vielä tänäkin päivänä usea tuona vuonna taistellut soturi ei kerro muistavansa tapahtumasta mitään, tai edes osallistuneensa (pieni pilke silmäkulmassa tietenkin).
 • Sotahuutoon 2011 Perkele varustautui uudella asenteella ja pitkään setvityillä mielillä. Jo toistamiseen enemmän todellista ryhmän taustatarinaa, Bysantin keisarin varjagikaartia, edustaen Perkele nosti teräksisen polvensa suosta ja palasi takaisin taisteluun kymmenen taistelijaa pienemmällä määrällä, mutta uudistuneena ja uhkuen intoa ja voimaa. Tällä kertaa tavoitteena oli pitää hauskaa ja löytää se rentous, mistä kaikki alunperin sai alkunsa, ja siinä onnistuttiin.
 • Sotahuuto 2012 oli Kohortille ensimmäinen idempää tyyliä lähestyvä Sotahuuto berberitaustaisella tarinalla. Tässä vaiheessa ryhmän jäsenet alkoivat viimeistään huomata Sotahuutojensa toistuvuuden ja vankan tottumusasteensa lajiin. Tapahtumakehityksestä ja loistavisa järjestelyistä huolimatta pojilla ja tytöillä alkoi olla vanha olo tätä "työtä" tehdessä ja taisteleminen alkoi tulla jo selkärangasta, rentona ja tottuneena. Tyylittely, tulevien vuosien yhteishengen nostatus ja kaveripiirien yhteinen tekeminen tulivat avainasemaan ryhmän mielenkiinnon ylläpitämiseksi, tiivistäen ja lämmittäen välejä entisestään.
 • Sotahuuto 2013 muistetaan aina loistavasta yhteishengestä ja -innosta Novgorodin armeijakunnassa, jonka rautaisena selkärankana Perkele sai toimia. 3. sija saatiin toistamiseen kotiin ja sillä kuitattiin kaikki viimeaikojen epäröinti ja kasvukivut.
 • Sotahuutoon 2014 Perkeleen Kohortti tuli rytinällä ja suurimmalla miesmäärällä koskaan. 44 taistelijaa, tiukat harjoitukset ja hyvin tottunut asenne ja ryhmätyöskentely näkyi aina leiriltä kentälle saakka. Asiat toimivat niin kuin piti, elleivät paremmin, ja kovaa haastetta sai toisinaan etsimällä etsiä. Yhdessä El Muerten kanssa venetsialainen vieraanvaraisuus oli lyömätön ja Kohortti lunasti itselleen hopeisen tähtisijansa, joka kultaakin paremmin sointuu ryhmän heraldiikkaan.
 • Sotahuuto 2015 on ryhmälle näytön paikka, sillä he lyhyellä varoitusajalla päättivät ottaa vastuun tapahtuman järjestämisestä. Kohortille on tullut aika kantaa kortensa kekoon lajin eteen kymmenentenä Sotahuutonaan. Järjestysvastuusta huolimatta Perkeleen Kohortti osallistuu tapahtumaan todennäköisesti myös taistelevana ryhmänä, vaikka hyvien tapojen mukaan pienemmällä vakavuusasteella.

Muut tapahtumat

 • Kohortin ensimmäiset yhteistreenit järjestettiin kevättalvella 2009 satunnaisten ilmoittautujien sekä Graalin Hurttien kanssa. Tunnelma oli lämmin, vaikka Perkeleen tottumusten mukaan taisteltiinkin välillä lumihangessa kahlaten.
 • Rähinäriäkäsy 2009 sai vieraakseen kourallisen oravannahkoihin naamioituneita, pelottomia sotureita tukemassa naapuriystäviään. Ilmoittauduttuaan yhdessä Pohjan Väen kanssa miesvoimaa saatiin kasaan lähes 20 vajaasta ilmoittautumisesta huolimatta.
 • 2014 Kohortti toimi isäntänä Sotahuutoa edeltävällä Novgorod-treenileirillä, johon osallistui vuoden armeijakunnasta Pohjan Väki sekä Tura/Entalia-kombinaatio.
 • Fantasy Battle I - Perkeleen pojat ja tytöt saapuivat Fantasybattleen pääasiassa Lumenorin, mutta myös muiden armeijoiden riveissä. Teemana ovat uskovaisfanaatikot, jotka taistelevat 'Katumus'-ryhmässä flagellantteina ja ritareina. Fanaattiset flagellantit tulivat, kärsivät ja katuivat syntejään, joita armahdettiin Lumenorin purppuranvärisissä riveissä. Flagellantit keräsivät katseita ja aiheuttivat pelkoa latinankielisellä hourailulla ja ruoskinnalla. Fiilistelystä tulikin myöhemmin 10 eeppistä lisäpistettä, vaikka pisteet olivatkin sivuseikka, niin armahdusta tultiin hakemaan.
 • Näiden lisäksi Perkele ryhmänä on osallistunut aktiivisesti vuosittaisiin NOXBO-suurharjoituksiin ja yksittäisinä jäseninä lukuisiin eri treeni- ja boffaustapahtumiin pitkin vuosia.

Perkunas ry

Ryhmän jäsenet perustivat boffaus- ja liveroolipeliharrastustaan ajatellen yhdistyksen tukemaan toimintaa vuonna 2011. Yhdistys on edelleen voimissaan.

Ryhmäkuvaukset vuosien varrelta

2008: "Sons of Perkele on muodostunut isoksi, säännöllisesti päälle hakeutuvaksi linjajyräksi jota vastustajat tietävät varoa. Pitkät keihäät aiheuttivat puistatuksia vastustajissa eikä porukka antanut ylimääräisiä löysiä vastustajille muutenkaan. Perkeleen pojat pitivät paikkansa ilman että heiltä olisi saanut haastettua ilmaiseksi tai heidän lippuaan olisi viety. Ehdottomasti vuoden vakuuttavimpia ryhmiä joka 08 osoitti kuuluvansa Sotahuuto-ryhmien julmimpaan A-luokkaan."

2009: "Monelle ei tullut yllätyksenä, kun Perkele julistettiin kolmanneksi Sotahuudossa, eikä ihmekkään, sillä Perkele tappeli todella kovin panoksin ja voitokkaasti koko Sotahuudon ajan. Perkele lunasti paikkansa Skotlannin selkärankana ja loi uskoa skotteihin vakaalla otteellaan taistelusta. Ensivuodeksi odotukset ovat varmasti kovat, sillä Perkele on osoittanut kuuluvansa Sotahuudon kärkikastiin suorituksellaan!"