Rivi 29: Rivi 29:

===Tehtävä===

Hallita mahdollisimman montaa tärkeää pistettä kun peliaika loppuu.

===Bonustehtävät===

Bonus piste puolustajille, jos yli puolet pisteistä on hallussa ja hyökkääjille respojen säästämisestä, jos puolet jättää respaamatta. Hyökkääjällä on karttalaukku alussa. Kenellä on karttalaukku lopussa saa yhden pisteen

===Tarkennukset===

Piste on hallinnassa kun siellä on vähintään yksi oma mies elossa. Ruutu ei ole hallinnassa, jos siellä on vihollista tai siinä taistellaan. Jokaisella pelaajalla on yksi respa. Karttalaukkua on kannettava pääjoukon mukana tai pidettävä risk pisteellä. Kuollessaan kantaja luovuttaa laukun tai ripustaa se lähimpään puuhun.
+
Piste on hallinnassa kun siellä on vähintään yksi oma mies elossa. Ruutu ei ole hallinnassa, jos siellä on vihollista tai siinä taistellaan. Jokaisella pelaajalla on yksi respa.

===Taistelu===

Kuolleita ei saa lyödä, eivätkä he saa puhua tai taistella ennen respausta. Respauksen jälkeen on kaikki panssarit ja kestopisteet taas käytössä. Jokaisella pelaajalla on yksi respa 10min kuluttua aloituksesta.
+
Kuolleita ei saa lyödä, eivätkä he saa puhua tai taistella ennen respausta. Respauksen jälkeen on kaikki panssarit ja kestopisteet taas käytössä. Jokaisella pelaajalla on yksi respa.

===Voittaminen===

Ajan loputtua jokainen piste on yhden pisteen arvoinen. esim. Hyökkääjä saa 2 pistettä ja yli puolet jättävät respaamatta  3 pistettä yhteensä. Puolustaja pitää 3 pistettä eli ylipuolet yhteensä 4 pistettä. Puolustaja voittaa 4 – 3.
+
Ajan loputtua katsotaan kummalla on enemmän pisteitä. Pisteellä pitää olla vähintään yksi oma mies elossa. Pisteitä voi vallata takaisin

===Kesto===

===Kesto===

Erän kesto 20min. Pelataan kaksi erää. Molemmin puolin. Toisen erän hyökkääjä saa päättää kummalta respapaikalta aloittaa.

Rivi 44: Rivi 42:

==Pulssi-RISK==

===Alue===

===Alue===
Alueella on 2-5 merkattua kohtaa (Sininen kolmio) ja kaksi respaus aluetta (Punainen tai valkoinen lippu). Paikoissa on kello ja merkkaus lista. Pelaajat aloittavat respapaikalta.
+
Alueella on 5 merkattua kohtaa (Sininen kolmio) ja kaksi respaus aluetta (Punainen tai valkoinen lippu). Paikoissa on kello ja merkkaus lista. Pelaajat aloittavat respapaikalta.

Vallata mahdollisimman montaa tärkeää pistettä ja hallita niitä kun tietty kellon aika tulee.
+
Vallata mahdollisimman montaa tärkeää pistettä ja hallita niitä.

Piste on hallinnassa kun siellä on vähintään yksi oma mies elossa. Ruutu ei ole hallinnassa, jos siellä on vihollista tai siinä taistellaan. Jokaisella pelaajalla on yksi respa 15min kuluttua aloituksesta.
+
Piste on hallinnassa kun siellä on vähintään yksi oma mies elossa. Ruutu ei ole hallinnassa, jos siellä on vihollista tai siinä taistellaan. Jokaisella pelaajalla on yksi respa 10min välein aloituksesta.

+
Kuolleita ei saa lyödä, eivätkä he saa puhua tai taistella ennen respausta. Respauksen jälkeen on kaikki panssarit ja kestopisteet taas käytössä. Merkitse listaan kellonaika ja oma armeija kun saavut pisteelle.

Pisteen valtauksesta viholliselta saa yhden pisteen. Pisteen pitämisestä erän lopussa saa viisi pistettä. Esim. toinen puoli valtaa kolme pistettä ja pitää lopussa kaksi = 13 pistettä, toinen puoli valtaa kaksi pistettä, ja pitää lopussa kolme pistettä = 17, tämä puoli on erän voittaja, pelataan kolme erää, kahden erän voittaja on koko paskan voittaja. Jos aikaa on vain kahteen erään lasketaan molempien erien pisteet yhteen. Merkitse listaan aina viiva kun valtaat pisteen viholliselta ja merkitse ruksi mikäli olet pisteen hallitsija erän lopussa . Tyhjän pisteen valtaamisesta ei saa pistettä.
+
Kumpi kellottaa enemmän aikaa on erän voittaja. Pelataan kolme erää. Erän loputtua, tuo pisteen kortti aloituspaikalle laskemista varten.

===Kesto===

===Kesto===

Erän kesto 20min.

===Vinkki===

Kolaa isolla joukolla piste kerrallaan. Pidä pieni puolustus, mutta suuri ja nopea reservi joukko, jonka voi nopeasti hälyttää apuun. Puolusta montaa pistettä yhdellä tasalla, jossa maasto on sinulle edullisin. Pidä komentopaikkaa lähimmällä risk pisteellä respa paikasta. Käske kaikki pelaajat aina respan jälkeen komentopaikalle hakemaan tilanne tiedot ja ohjeet. Lähetä peliin vain osastoja, ellei aika ole lopussa. Katso, että lopussa sinulla on varmasti kolme pistettä. Jos aika on lopussa, taistele pisteen edessä älä sisällä, muuten et saa 5 pistettä pisteestä.
+
Kolaa isolla joukolla piste kerrallaan. Pidä pieni puolustus, mutta suuri ja nopea reservi joukko, jonka voi nopeasti hälyttää apuun. Puolusta montaa pistettä yhdellä tasalla, jossa maasto on sinulle edullisin. Pidä komentopaikkaa lähimmällä risk pisteellä respa paikasta. Käske kaikki pelaajat aina respan jälkeen komentopaikalle hakemaan tilanne tiedot ja ohjeet. Lähetä peliin vain osastoja, ellei aika ole lopussa. Katso, että lopussa sinulla on varmasti kolme pistettä. Taistele pisteen edessä älä sisällä, muuten et saa pisteitä.

==Toruk==

==Toruk==
Rivi 95: Rivi 93:

==Viivytystaistelu==

===Alue===

===Alue===
Alueella on 4 merkattua tasaa (1,2,3 sinistä nauhaa puun ympärillä ja viimeisenä pitkä nauha) ja hyökkääjien lähtö kohta (punainen lippu), joka on lähempänä ensimmäistä tasaa kuin muut välit. Puolustaja aloittaa ensimmäiseltä tasalta (sininen 1). Hyökkääjälle ei tarvitse kertoa kuin seuraava tasa, minne ovat menossa.
+
Alueella on 4 merkattua tasaa (1,2,3 ja 4 sinistä nauhaa puun ympärillä) ja hyökkääjien lähtö kohta (punainen lippu), joka on lähempänä ensimmäistä tasaa kuin muut välit. Puolustaja aloittaa ensimmäiseltä tasalta (sininen 1). Hyökkääjälle ei tarvitse kertoa kuin seuraava tasa, minne ovat menossa.

Viivyttää vihollista, jotta linnan puolustus saadaan valmiiksi tai marssia nopeasti linnalle, ennen kuin se on puolustus valmis.

Rivi 102: Rivi 100:

Puolustajalla on yksi respa 2., 3. ja 4.:ltä tasalta siis yhteensä 3 respaa per naama, mutta vain yksi per tasa. Edellyttäen tietysti, että tasaa ei ole menetetty. Respat voi käyttää vaikka kaikki ekan tasan taisteluun jos haluaa riehua ja juosta kuin hullu.

Hyökkääjällä on yksi respa aloituspaikalta ja sen jälkeen yksi respa aina kultakin valloitetulta tasalta kun lippu saadaan siihen pl. 4.Tasa (pitkä sininen nauha). Eli maximissaan 4 respaa per naama, mutta vain yksi per tasa.
+
Hyökkääjällä on yksi respa aloituspaikalta ja sen jälkeen yksi respa aina kultakin valloitetulta tasalta kun lippu saadaan siihen pl. 4.Tasa. Eli maximissaan 4 respaa per naama, mutta vain yksi per tasa.

Kuolleita ei saa lyödä, eivätkä he saa puhua tai taistella ennen respausta. Respauksen jälkeen on kaikki panssarit ja kestopisteet ovat taas käytössä.

Rivi 109: Rivi 107:

Tasan valtaamisesta saa pisteen. Puolustaja aloittaa 4:llä pisteellä, mutta menettää aina yhden pisteen mikäli häviää jonkun tasan. Esim. Hyökkääjää saa kaksi ekaa pistettä, eikä menetä lippuja on peli 2-2 tai hyökkääjä valtaa kolme tasaa mutta menettää lipun kerran on peli 3-2 hyökkääjälle.

===Kesto===

===Kesto===
Kestoksi kannattaa määritellä max 60min, riippuen matkasta.
+
Kestoksi 25 min

Hyökkääjä: Hajautettu marssi, koottu isku. Pidä lippu etulinjan takana, ei takamaastossa rosvojen ulottuvilla. Järjestäydy kunnolla ennen seuraavaa hyökkäystä. Keskitys tasoihin, älä härnäävään viholliseen.

Nykyinen versio 14. toukokuuta 2010 kello 21.20

Tapahtumassa on paljon yksinkertaisia nopeita mättöpainoitteisia pelejä, mutta myös muutamia haastavampia ja pidempiä skenaariota. Tässä osa mahdollisista erikoisskenaarioden säännöistä.

Kolmen sillan siltatyöntö

Alue

Skenaario pelataan kentällä, johon on rakennettu tai merkattu (sinisellä nauhalla) rinnan kolme n.30 metrin pituista ja 80cm leveätä linjaa. Yksi silloista on pidempi. Aloitus on molemmilla puolilla n. 50m päässä silloista, 5 x 5 m ruutujen takaa. Ruutu on voitto piste.

Tehtävä

Vallata vihollisen linnan sisäänkäynti tai hyökätä ulos linnasta ja tuhota vihollisen piiritys koneet. Todennetaan hallitsemalla vastustajan ruutua 2min.

Bonustehtävät

Pidemmän sillan läpi tunkeutumisesta voidaan antaa extra piste ensimmäiselle suorittajalle.

Tarkennukset

Vastustajan ruutu on hallinnassa kun siellä on vähintään yksi oma mies yhtäjaksoisesti elossa 2min. Ruutu ei ole hallinnassa, jos siellä on vihollista. Pelialueella voi liikkua vain silloilla ja rajatulla alueella. Nuolia, heittokeihäitä tai esim. pitkiä keihäitä voi kuitenkin käyttää rajan yli.

Taistelu

Jos pelaaja tippuu sillalta tai astuu viivan yli on hänen palattava omalle aloitus pisteelle reunan kautta kädet ylhäällä, häiritsemättä peliä. Pelaajaa pääsee heti peliin mukaan huutamalla RESPA! Ennen kuin palaa peliin ja lyö jotain takaraivoon. Putoaminen ei poista panssaria tai kestopisteitä. Pudonneita ei saa lyödä, eivätkä he saa puhua tai taistella ennen respausta.

Voittaminen

Pelataan kolme erää. Erän voitosta tulee kaksi pistettä ja bonus tehtävästä yksi piste.

Kesto

Erän kesto 10min. Jos erän aika loppuu kun voitto pisteen valloitus on kesken pelataan 2min loppuun. Jos vastustaja onnistuu katkaisemaan 2min ruudun valloituksen, loppuu peli heti mikäli aika on täysi. Tällöin erä on tasapeli.

Vinkki

Työnnä heti voimalla läpi yhdestä sillasta ja pidä reservi irti taistelusta. Kun kiila pääsee läpi pitää se sillanpää aseman ja reservi hyökkää voitto pisteelle. Pidä muut sillat tukossa omasta päästä, tämä joukko myös varmistaa oman voitto pisteen. Jos vastusta tunkee sillasta läpi tee sille pussi sillan päähän.

Valloitus-RISK

Alue

Alueella on 5 merkattua kohtaa (Sininen kolmio) ja kaksi respaus aluetta (Punainen tai valkoinen lippu). Hyökkääjä aloittaa respapaikalta tai toinen puoli voi aloittaa mistä vaan, vaikka niin että kaikki pisteet ovat hallinnassa.

Alue

Alueella on merkattu kohta A ja B (joka annetaan pelaajille kartalla) ja kaksi aloitus / respaus aluetta punainen tai valkoinen lippu. A tai B Kohdassa on uusi kartta joka näyttää Torukin paikan T, tätä karttaa ei saa mukaan. Pelaajat aloittavat respapaikalta, sama paikka toimii maalipisteenä.

Tehtävä

Etsiä Toruk ja tuoda se omalle aloituspisteelle Toruk Maktona. Torukin paikka selviää Letkunoidan (A) tai Kaapeliwelhon (B) luota puolesta riippuen.

Torukkia voi kuljettaa vain ratsastamalla sillä. Pelissä voi jokainen respata kaksi kertaa aloituspaikalta kun kartta tai toruk on löytynyt. Elossa olevien pelaajien on vietävä itse viesti aloitus paikalle, että nyt voi respata

Taistelu

Torukin ratsastajan isku kehoon tappaa heti ja läpi panssarin. Torukin ratsasta kuolee normaalisti ja vie sen jälkeen torukin takaisin pesään. Torukin voi ottaa käyttöön vain pesästä. Kuolleita ei saa lyödä, eivätkä he saa puhua tai taistella ennen respausta. Respauksen jälkeen on kaikki panssarit ja kestopisteet taas ovat käytössä.

Voittaminen

Tuoda Toruk elossa omalle aloitus pisteelle.

Kesto

Erän kesto max 60min.

Vinkki

Häiritse ja kuluta vihollista kokoajan. Pidä vihollisen toiminta koko ajan selvillä. Selvitä torukin paikka nopeasti tai seuraa vihollista ja kuluta sitä samalla. Tai iske isolla osalla vihollisen pääjoukkoon ja hoida tehtävä pienellä joukolla samaan aikaan. Käytä respa joukot viisaasti.

Saatto respalla

Alue

Alueella on 4 merkattua kohtaa lähtö, maali (sininen kolmio) ja kaksi respaus aluetta (Valkoinen ja punainen lippu). Puolessa matkassa on saattajan uusi respapaikka (karttalaukku puussa). Saattaja aloittaa aloitus paikalta ja murhaava osapuoli omalta respapaikalta (valkoinen lippu).

Tehtävä

Saattaa saatettava niemeen, josta risteily bodomin sydämeen alkaa tai murhata saatettava.

Jokaisella pelaajalla on yksi respa aloituspaikalta paitsi saatettavalla. Saattajien respa siirtyy puolivälin respaikalle, heti kun saatettava saapuu sinne. Muuten aloitus paikalta ja kuitenkin vain yksi respa per naama koko skenaarion aikana.

Taistelu

Saatettavaa saa taistella ja kantaa panssaria. Saatettava ei voi juosta, eikä poistua uralta / tieltä / polulta (pl. niemi jossa maali on), kaikki muut saavat liikkua vapaasti. Kuolleita ei saa lyödä, eivätkä he saa puhua tai taistella ennen respausta. Respauksen jälkeen on kaikki panssarit ja kestopisteet ovat taas käytössä.

Voittaminen

Saatettavan maaliin pääseminen tai saatettavan kuoleminen.

Kesto

Kesto max 60min.

Vinkki

Hyökkääjä: Häiritse vihollista kokoajan ja iske vasta kun sen muodostelma tai ”ulkorinki” on hajalla. Iske kaikista suunnista samaan aikaan. Pidä vihollisen toiminta koko ajan selvillä. Puolustaja: Pidä murtumaton sisärinki ja ulkorinki. Älkää keskittykö tappamiseen vaan etenemiseen. Ota tiukka kiila joukko, joka huolehtii siitä, että juna kulkee. Älä päästä sitä yrittämään itsemurha hyökkäystä, koska muuten se on vain ajan kysymys. Juoksuta respat aina heti sisäringin avuksi ja vasta sitten takaisin omaan tehtävään.

Viivytystaistelu

Alue

Tehtävä

Puolustaja saa pisteen hyökkääjän valkoisen lipun varastamisesta. Lippu on kuitenkin palautettava heti varastamisen jälkeen ja rosvo päästettävä karkuun. Lippua on kannettava näkösällä ja tiellä. Lipun kanssa voi juosta. Lippua ei voi piilottaa. Lipun voi ryöstää aina uudestaan.

Puolustajalla on yksi respa 2., 3. ja 4.:ltä tasalta siis yhteensä 3 respaa per naama, mutta vain yksi per tasa. Edellyttäen tietysti, että tasaa ei ole menetetty. Respat voi käyttää vaikka kaikki ekan tasan taisteluun jos haluaa riehua ja juosta kuin hullu. Hyökkääjällä on yksi respa aloituspaikalta ja sen jälkeen yksi respa aina kultakin valloitetulta tasalta kun lippu saadaan siihen pl. 4.Tasa. Eli maximissaan 4 respaa per naama, mutta vain yksi per tasa.

Taistelu

Kuolleita ei saa lyödä, eivätkä he saa puhua tai taistella ennen respausta. Respauksen jälkeen on kaikki panssarit ja kestopisteet ovat taas käytössä. Tasan saa vallata mistä suunnasta tahansa, mutta lipun on kuljettava tiellä.

Voittaminen

Kesto

Vinkki

Hyökkääjä: Hajautettu marssi, koottu isku. Pidä lippu etulinjan takana, ei takamaastossa rosvojen ulottuvilla. Järjestäydy kunnolla ennen seuraavaa hyökkäystä. Keskitys tasoihin, älä härnäävään viholliseen. Puolustaja: Hidasta, härnää ja pelaa aikaa. Pidä puolustus tasan etupuolella, jotta sinulla on pelivaraa ja vihollinen ei saa kesken hyökkäyksen respaansa sinun eteen. Jos vetäydyt elossa, mahdottoman paikan edessä on sinulla seuraavalla tasalla respa aivan vieressä ja voit taistella hurjemmin ja anastaa lipun.

Ryhmät hajallaan

Alue

Alueella on 6 aloitus paikkaa. Pelaajat eivät tiedä toistensa aloitus paikkoja.

Tehtävät

Löytää muut ryhmät, yhdistäytyä armeijaksi ja tuhota vihollisen ryhmät ennen kuin ne yhdistäytyvät. Hoitaa mahdollinen oma tehtävä.

Pelissä voi olla myös lisätehtäviä ryhmille esim. arkun, laukun tai esineen vieminen varastaminen jne.

Piste on hallinnassa kun siellä on vähintään yksi oma mies elossa tai oma lippu, omassa kädessä. Ruutu ei ole hallinnassa, jos siellä on vihollista tai siinä taistellaan. Vallattua pistettä ei tarvitse pitää, eikä sitä voi vallata enää toiselta pois. Puolustajalla pitää olla vähintään yksi soturi alueella elossa. Pistettä ei voi vallata takaisin. Toisen ryhmän tehtävää ei voi hoitaa. Pelissä voi olla rajoitettu määrä respoja per henkilö tai per puoli. Respat voidaan myös rajoittaa esim. niin, että joka 15min saa respata. (Suositellaan yhtä respaa per naama) Jos pelissä on bonus esine on kantajan kuollessa yksin / viimeisenä laitettava se puuhun roikkumaan näkyville. Vasta respa paikalla voi kertoa mihin se jäi.

Taistelu

Kuolleita ei saa lyödä, eivätkä he saa puhua tai taistella ennen respausta. Respauksen jälkeen on kaikki panssarit ja kestopisteet taas käytössä. Voittaminen: 2 pistettä jos vähintään 50% vahvuudella kaksi ryhmää on lopussa yhdessä. 4 pistettä jos kolme ryhmää. Yhden ryhmän bonus tehtävän suorittamisesta yksi piste. Eli Punainen suorittaa kaksi tehtävää ja yhdistyy kahdella ryhmällä 4 pistettä, Sininen suorittaa yhden tehtävän ja yhdisty kolmella ryhmällä 5 pistettä. Punainen on voittaja.

Kesto

Erän kesto max 40min.

Vinkki

Yhdisty ja kolaa isolla joukolla piste tai tehtävä kerrallaan. Seuraa vastustajaa kokoajan, estä mielummin vastustajan yhdistyminen kuin sen tehtävä.