Materiaalin ostopaikat

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Versio hetkellä 30. joulukuuta 2008 kello 13.42 – tehnyt Skylark (keskustelu | muokkaukset) (Herttoniemen ETRA megacenter)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pääkaupunkiseudulla

Keisari_P:n suositus:

Osta Herttoniemen Hitsaajankadun ETRA:sta lasikuituputket keihäisiin ja 20-25mm paksut PVC-putket yhdenkäden miekkoihin. Osta kaikki muu Starkista. Mikäli ostat koko ryhmällesi tavaraa, listaa tarvittavat materiaalit etukäteen ylös mahdollisimman tarkasti. Mene listan kanssa Starkin rakentajapalveluun ja neuvottele tilauksellesi hyvät alennukset. Jos et löydä jotain Starkita, osta se Hitsaajankadun ETRA:sta.

Vertailkaa hintoja! Esimerkiksi ETRA:ssa 10mm solumuovilevy (retkipatja) maksoi ~16€/m 150cm leveänä. Sama tavara maksoi Starkissa alennusten jälkeen 2€/m.

Starkki

Ketjuista edullisin. Starkista saa edullista 32mm PVC putkea, Clipma-Snap 15mm paksuja putkieristeitä. Starkista löytyy myös puutavarapuoli, josta saatavilla kilpien tekoon hyvin soveltuvaa 4mm koivuvaneria (sekavaneri nimellä). Starkissa myös sahauspalvelu. Starkissa asioidessa kannattaa aina ostaa koko ryhmälle varusteet kerralla ja marssia "Rakentajapalveluun". Laskekaa etukäteen huolella materiaalien ja työkalujen tarve, sillä rakentajapalvelussa tuotteet listataan tietokoneelle. Starkissa saa neuvoteltua rakentajapalvalussa melko helposti 20-30% alennuksia, kun ostaa esimerkiksi kokonaisen laatikon ilmastointiteippiä (24 rullaa) tai kokonaisia vanerilevyjä (BB/WG 4mm sekavaneri 1220x2440). Kun tuotteet on listattu, lista menee varastonmiehille jotka keräävät tavarat puolestanne. Puutavaroiden kanssa asioidessa pitää muutenkin hankkia ensin lähete rakentajapalvelusta joten kaikki ostokset kannattaa luetella samalla. Starkin huono puoli on heikko PVC-putki valikoima. Saatavilla on ainoastaan 32mm valkeaa PVC-putkea.

Hinta ****

Palvelu *****

Valikoima ***½ (ei erikoisia ilmastointiteppejä, heikko PVC-putkivalikoima, ei lasikuituputkia)

K-rauta

Ketjun PVC-putki ja eristevalikoma sama kuin Starkilla, hinnat hieman korkeampia. Jos jotain ei löydy Starkista, ei sitä löydy K-raudastakaan.

Hinta ***

Palvelu *** (vähän kokemuksia)

Valikoima ***

Herttoniemen ETRA megacenter

Hitsaajankatu 4

Entinen Teollisuus Etola. Omasi pääkaupunkiseudun Etoloiden parhaan valikoiman PVC-putkien, lasikuituputkien ja pehmusteiden osalta. En tiedä onko nimenmuutos vaikuttanut ketjun muihin kauppoihin. Ainakin Hitsaajankadulta löytyy PVC putkea seuraavina kokoina: 16mm, 20mm, 25mm, 32mm, 40mm (ainakin 3mm seinämävahvuus) ja 50mm. Saatavilla myös lasikuituputkea ainakin 20mm ja 30mm kokoisina. Löytyy myös ilmastointiteippiä eri värisenä ja laatuisena. ETRA:ssa myös pitkään oli eri paksuisia putkieristeitä, mutta näyttää siltä, että ketju on siirtynyt käyttämään vain 15mm paksua Climpa-snap pehmustetta jota Starkki ja K-rautakin käyttää. Keveisiin aseisiin haettiin ennen Etolasta 8mm ja 10mm paksuja eristeitä...

ETRA:n huono puoli on kallis hinta. Alennuksia ei myöskään saa neuvoteltua. Hyvänä puolena laaja PVC-putkivalikoima ja lasikuidun saatavuus.


Hinta **

Palvelu ****

Valikoima *****