Kilven teko-ohjeet

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Versio hetkellä 9. lokakuuta 2008 kello 13.54 – tehnyt Keisari P (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kilpi on hyvä perusvaruste monenlaiseen mättämiseen. Yleisimmin kilpeä käytetään yhdessä yhden käden miekan kanssa, hieman harvinaisempia mutta käytettyjä yhdistelmiä ovat kilpi+flail sekä kilpi ja lyhyt keihäs. Yhtä kaikki, kilpi on tärkeä varuste varsinkin suuremmissa mätöissä. Sotahuuto-säännöissä kilpi suojaa kaikilta osumilta (sotakoneita lukuunottamatta), joten toisin kuin panssarit, se ei kulu loppuun taistelussa.

Valmiita, bofferointiin soveltuvia kilpiä on hankala löytää, mutta oman kilven valmistaminen on onneksi helppoa ja halpaa!

Minkälainen on hyvä kilpi?

Pienoiskuvan luominen epäonnistui: Tiedosto puuttuu
Halkileikkaus Ryhmä Rämän kilven reunapehmustuksesta

Sotahuudossa kilven reunat on pehmustettava turvallisiksi. Varma ja helppo tapa on laittaa reunan ympäri puutarhaletkua ja sen päälle 15 mm solumuovia (kuva) (Ryhmä Rämä). Myös kilven etuosa pitää olla pehmustettuna vähintään 8mm solumuovilla ja peitetty joko teipillä tai kankaalla (johon voi taiteilla oman ryhmän tunnuksen).

Kilpiä on tyypeiltään hyvin monenlaisia ja ne soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Kilven vaihtelevat niin muodon (pyöreä, suorakaide, heater, pisara jne. kts. kilpityypit), kiinnityksen (remmillä käsivarressa tai kahvasta pidettävä) kuin materiaalin (vaneri eri paiksuisina, muovi, minkkiverkko) osalta.

Kilven valmistus

Kooste ohjeista erimallisten kilpien valmistukseen.