Ero sivun ”Kilpi” versioiden välillä

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(siirsi sivun ”Kilpi” uudelle nimelle ”Kilpityypit”)
 
p
Rivi 1: Rivi 1:
#REDIRECT [[Kilpityypit]]
+
'''Kilpi''' on hyvä perusvaruste monenlaiseen mättämiseen. Yleisimmin kilpeä käytetään yhdessä yhden käden miekan kanssa, hieman harvinaisempia mutta käytettyjä yhdistelmiä ovat kilpi+flail sekä kilpi ja lyhyt keihäs. Yhtä kaikki, kilpi on tärkeä varuste varsinkin suuremmissa mätöissä. Sotahuuto-säännöissä kilpi suojaa kaikilta osumilta, joten toisin kuin panssarit, se ei kulu loppuun taistelussa.
 +
 
 +
Valmiita, bofferointiin soveltuvia kilpiä on hankala löytää, mutta oman kilven valmistaminen on onneksi helppoa ja halpaa!
 +
 
 +
==Minkälainen on hyvä kilpi?==
 +
Kilpiä on hyvin monenlaisia ja ne soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Kilven vaihtelevat niin muodon (pyöreä, suorakaide, heater, pisara jne. kts. [[Kilpi|kilvet]]), kiinnityksen (remmillä käsivarressa tai kahvasta pidettävä) kuin materiaalin (vaneri eri paiksuisina, muovi, minkkiverkko) osalta. Tarkemmin käytetyistä kilpityypeistä löytyy tietoa [[Kilpityypit]]-sivulta.
 +
 
 +
==Kilven valmistus==
 +
Kooste ohjeista erimallisten kilpien valmistukseen.
 +
* [[Pyöreän kilven valmistus]]. Keskikokoinen kilpi remmikiinnityksellä.
 +
* [[Keskikupurakilven valmistus]]. HUOM! Pitäisi tehdä ero varsinaisen ulkonevan kupin ja pelkän kahvan välillä!
 +
* [[Rämä-mallisen kilven valmistus]]. "heater"-mallinen taivutettu vanerikilpi remmikiinnityksellä.
 +
* [[Neliötornikilven valmistus]]. Erikseen vanelipohjaiset / minkkiverkko- / muoviratkaisut?

Versio 21. heinäkuuta 2008 kello 09.44

Kilpi on hyvä perusvaruste monenlaiseen mättämiseen. Yleisimmin kilpeä käytetään yhdessä yhden käden miekan kanssa, hieman harvinaisempia mutta käytettyjä yhdistelmiä ovat kilpi+flail sekä kilpi ja lyhyt keihäs. Yhtä kaikki, kilpi on tärkeä varuste varsinkin suuremmissa mätöissä. Sotahuuto-säännöissä kilpi suojaa kaikilta osumilta, joten toisin kuin panssarit, se ei kulu loppuun taistelussa.

Valmiita, bofferointiin soveltuvia kilpiä on hankala löytää, mutta oman kilven valmistaminen on onneksi helppoa ja halpaa!

Minkälainen on hyvä kilpi?

Kilpiä on hyvin monenlaisia ja ne soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Kilven vaihtelevat niin muodon (pyöreä, suorakaide, heater, pisara jne. kts. kilvet), kiinnityksen (remmillä käsivarressa tai kahvasta pidettävä) kuin materiaalin (vaneri eri paiksuisina, muovi, minkkiverkko) osalta. Tarkemmin käytetyistä kilpityypeistä löytyy tietoa Kilpityypit-sivulta.

Kilven valmistus

Kooste ohjeista erimallisten kilpien valmistukseen.