Keskustelu:Miekan teko-ohjeet

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Versio hetkellä 2. toukokuuta 2008 kello 14.36 – tehnyt 80.221.12.174 (keskustelu) (Terän ja väistimen kiinnitys runkoputkeen)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Terän ja väistimen kiinnitys runkoputkeen

Itselle tuppaa käymään usein niin, että aikojen saatossa terä lähtee "liukumaan" pois runkoputken päältä, jolloin terästä siitä tulee ylipitkä, tukematon ja kärki hajoaa. Tekstistä en löytänyt tähän mitään erityistä kannanottoa (käytetyt keinot: kuumaliima tai naulatemppu). Onko muilla vastaavia ongelmia? Skylark 14. maaliskuuta 2008 kello 17.07 (EET)

Itselläni ei ole koskaan käynyt noin, jollei terän ja väistimen välissä olevat teipit murru. Sekään ei yleensä tapahdu yllättäen, jolloin lisäteipin tarpeen havaitsee hyvissä ajoin. Vai puhunkohan lainkaan samasta ongelmasta. Ikinä en ole liimaa käyttänyt bofferin tekemisessä, ja nauloja/rautalankaa vain kovin kikkailevissa laitteissa (kuppikahvat yms.) --LehtoA 14. maaliskuuta 2008 kello 23.36 (EET)

Itse olen huomannut saman ongelman väistimettömissä miekoissa. Kun kuitenkin sen terän teippaa kunnolla pari kertaa sen väistimen ympäri niin ei ole ollut ongelmia. - Falcata

Siis mulla on liikkunut sekä teräosa että väistin yhdessä runkoputkesta pois eikä teräosa väistimestä irti. Oman kokemukseni mukaan pelkkä teippaus ei aina pidemmän päälle riitä. 80.221.12.174 2. toukokuuta 2008 kello 15.36 (EEST)