Ero sivun ”Galenin Veljeskunta” versioiden välillä

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rivi 1: Rivi 1:
{{Ryhmätiedot | Nimi=Galenin Veljeskunta | Kuva=[[kuva:Galen_thumb.png]] | Osallistumisvuodet=2007, 2008, 2009 | Vahvuus=n.10 | Taistelutyyli=Huijaus | Panssarointi=Kevyt | Kotipaikka=Tampere, Ylöjärvi, Orivesi | Slogan=-}}
+
{{Ryhmätiedot | Nimi=Galenin Veljeskunta | Kuva=[[kuva:Galen_thumb.png]] | Osallistumisvuodet=2007, 2008, 2009 | Vahvuus=n.10 | Taistelutyyli=Skirmish | Panssarointi=Kevyt | Kotipaikka=Tampere, Ylöjärvi, Orivesi | Slogan=-}}
  
 
==Yleistä==
 
==Yleistä==

Versio 13. toukokuuta 2010 kello 11.52

Malline:Ryhmätiedot

Yleistä

Galenin veljeskunta on Pirkanmaan boffaajat ry:n Sotahuuto-joukkueen virallinen nimi. Ensimmäisen kerran galenit osallistuivat joukkueena Sotahuutoon vuonna 2007, jolloin se taisteli samana joukkueena yhdessä Auerbachin kanssa, sitä ennen vain yksi galenien taistelija oli osallistunut Sotahuutoon Maahinkaisen riveissä. 30 miehen vahvuinen joukkue (sunnuntaina vahvuus tipahti 29 henkilöön) oli tapahtuman kolmanneksi suurin, lopullisen sijoituksen ollessa 13/20. Auerbach-Galenien joukkueesta 15 oli galeneita, jotka tulivat Tampereelta, Ylöjärveltä, Orivedeltä, Helsingistä ja Mynämäeltä (1kpl). Vuoden 2007 joukkue kärsi sekalaisesta ja kevyestä varustautumiseta, yhteistreenien puutteesta ja sekalaisesta johtajaportaikosta.

Vuonna 2008 Galenin Veljeskunta saapui Sotahuutoon kevyenä skirmish/reserviporukkana Tanskan riveihin. Väkeä oli rivissä 12-18, loppua kohden vähemmän. Joukkue koostui Tampereen, Ylöjärven ja Oriveden harrastajista. Kevyt ja sekalainen varustus toivat johtajuuden vaihtumisen kanssa tehottomuutta ja Galenit sijoittautuivat 14. ryhmäksi.

2009 Vuonna Galeneissa tulee olemaan paljon uutta verta, kun osa Sotahuuto veteraaneista on järjestäjinä.

Historiaa

Galeneiden synty alkoi kahdelta suuntaa. Tampereella oli 2006 vuonna säännölliset treenit ulkona ja muutama tamperelainen eksyi Maahinkaisten riviin samana vuonna Sotahuudossa. Kyseisestä tapahtumasta palanneet soturit kertoivat hienoja tarinoita muulle treeniporukalle, joka innostui ajatuksesta mennä Sotahuutoon seuraavan vuonna. Aluksi aktiivisia henkilöitä oli n. viisi kappaletta Tampereella, joten ajatus omasta ryhmästä tuli siinä vaiheessa. Aluksi suunnitelma oli Kosken Vartijoista, joiden tunnuksena olisi ollut valkoisella pohjalla sininen koski. Ylöjärvellä oli samoihin aikoihin kehittymässä oma porukkansa, joka Ropecon 2006 tapahtumassa oli jutellut Auerbachin kolonnan kanssa, jos tulisivat samassa porukassa seuraavaan Sotahuutoon. Samana vuonna tuli Tampereella miniatyyrikerhossa puheeksi tamperelaisen ja ylöjärveläisen boffaajan kesken Sotahuuto. Kumpikaan ei ollut tiennyt toistensa suunnitelmista, joten ajatus tehdä Pirkanmaalle oma porukka lähti juuri silloin. Koska Pirkanmaalta ei ollut vielä tuolloin paljoa porukkaa tulossa, ajateltiin jo Ylöjärveläisten tekemää liittosopimusta hyödyntää, niin että Pirkanmaa tappelisi Auerbachin rinnalla. Tracon II tapahtumassa 2006 loppusyksystä tapasivat Auerbachin ja Pirkanmaan päättäjät ja sopivat yhteistyöstä vielä kerran. Tämän jälkeen talvella pidettiin Pirkanmaan boffaajat ry:n perustamiskokous ja ajatus Galeneistaa lähti. Mistä sitten Galenin Veljeskunta on saanut nimensä ja tunnuksensa? No, lukekaapa tarkkaan ajatuksella: Aluksi keksittiin, että Pirkanmaan boffaajat on lyhennettynä Pb, eli lyijyn kemiallinen lyhenne. Sen jälkeen otettiin sanakirja käteen ja saatiin tietoon, että yksi suosituimmista lyijymalmeista on Galeniitti, tästä lyhentämällä pois kiveä ilmaisevan loppupäätteen, saatiin Galen-sana (vasta myöhemmin saimme selville että kyseinen sana on ruotsia ja tarkoittaa hullua). Tunnus tuli kun tutkiskelimme lyijyn kemiallisia symboleja. Löysimme Mönjän (red lead, vapaasti suomennettuna punaine lyijy) kemiallisen symbolin. Koska englannin kielinen nimi sopi hyvin tulevan puna-keltaisen väriteeman kanssa ja mönjä-sana muutenkin kuvasi sekalaisuuttamme, päätimme ottaa kyseisen tunnuksen käyttöön.

Triviaa

Galenit (varsinkin ylöjärveläiset) käyttää sanaa huijaus, josta on muodostunut yksi Galenien tavaramerkeistä. Kyseisellä termillä ei tarkoiteta sääntöjen rikkomista vaan oudoilla varusteilla ja asioilla taistelemista sääntöjen puitteissa. Hyvinä esimerkkeinä vasenkätisten, ylöjärveläisten, goblinien ja flailien käyttäminen taistelussa.

Lisätietoja