Snnt lyhyesti

Kohteesta Sotahuuto Wiki
Versio hetkellä 1. maaliskuuta 2010 kello 23.31 – tehnyt Beatific (keskustelu | muokkaukset) (Turvallisuus ja kontaktin ottaminen)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lue Keskustelu-sivu ennen kuin muokkaat tätä sivua! Tämä sivu on lyhennelmä, jossa kerrataan vain tärkeimmät Sotahuudon säännöt. Sotahuudon koko säännöt kuvattu tapahtuman kotisivuilla (2010). Ks. myös wikin sääntösivu.

Lyöminen ja osuma-alueet

Pienoiskuvan luominen epäonnistui: Tiedosto puuttuu
Osuma-alueet: Pää+niska (punainen), Keskivartalo (vihreä) ja Raajat (keltainen)

Aseilla saa lyödä ja pistää ainoastaan niiden teräosilla.

Osumiksi lasketaan kaikki kunnon liikkeellä aseen terästä tulevat lyönnit.

  1. Osuma raajaan tekee raajan käyttökelvottomaksi
  2. Osuma vartaloon tai päähän tappaa
  3. Osuma käyttökelvottomaan raajaan tappaa
  4. Kahden saman raajan (molemmat kädet tai molemmat jalat) menettäminen tappaa
  5. Sääntöjen mukainen panssari suojaa ensimmäiseltä osumalta panssarin peittämään osumakohtaan. Panssarin suoja menetetään koko osumakohdan alueelta; esim. haarniskoituun kyynärvarteen tullut osum mahdollisen panssarin koko kädestä.

Kun saat kuolettavan osuman, nosta kädet pään päälle, ase väärinpäin käsissä taistelun lopettamisen merkiksi. Muiden jatkaessa taistelua, siirry välittömästi sivuun pitäen merkkiä päällä.

Turvallisuus ja kontaktin ottaminen

Taistelussa saa ottaa rajoitetusti kontaktia. Erityisesti on sallittua tarttua vastustajan aseeseen (ei teräkohtiin) sekä työntää kilvellä ja varsiaseilla vastustajien kilpiä ja aseita. Kiellettyä on erityisesti töniminen, kamppaaminen, painiminen ja lukkotekniikoiden käyttö, hallitsematon rynnäköinti sekä vastustajan kaataminen tai lyöminen kilvellä.

Vaaran uhatessa kuka tahansa voi keskeyttää taistelun huutamalla "Hold!". Hold-huudon kuullessasi polvistu paikalle ja toista huuto eteenpäin (lyhyt terävä huuto, ei "Hooooooooollld!"). Taistelun valvoja selvittää keskeytyksen ja antaa "Jatkuu!"-merkin, kun taistelua voi jatkaa. Ehkäise taistelujen keskeytymista toimimalla itse siten, ettei vaaratilanteita tarpeettomasti synny.

Noudettu kohteesta