Galenin Veljeskunta

Kohteesta Sotahuuto Wiki
(Ohjattu sivulta Galenin veljeskunta)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Malline:Ryhmätiedot

Yleistä

Galenin veljeskunta on Pirkanmaan boffaajat ry:n Sotahuuto-joukkueen virallinen nimi. Ensimmäisen kerran galenit osallistuivat joukkueena Sotahuutoon vuonna 2007, jolloin se taisteli samana joukkueena yhdessä Auerbachin kanssa, sitä ennen vain yksi galenien taistelija oli osallistunut Sotahuutoon Maahinkaisen riveissä. 30 miehen vahvuinen joukkue (sunnuntaina vahvuus tipahti 29 henkilöön) oli tapahtuman kolmanneksi suurin, lopullisen sijoituksen ollessa 13/20. Auerbach-Galenien joukkueesta 15 oli galeneita, jotka tulivat Tampereelta, Ylöjärveltä, Orivedeltä, Helsingistä ja Mynämäeltä (1kpl). Vuoden 2007 joukkue kärsi sekalaisesta ja kevyestä varustautumiseta, yhteistreenien puutteesta ja sekalaisesta johtajaportaikosta.

Vuonna 2008 Galenin Veljeskunta saapui Sotahuutoon kevyenä skirmish/reserviporukkana Tanskan riveihin. Väkeä oli rivissä 12-18, loppua kohden vähemmän. Joukkue koostui Tampereen, Ylöjärven ja Oriveden harrastajista. Kevyt ja sekalainen varustus toivat johtajuuden vaihtumisen kanssa tehottomuutta ja Galenit sijoittautuivat 14. ryhmäksi.

2009 Vuonna Galenit olivat pieni porukka, sillä suurinosa keskittyi Sotahuudon järjestämiseen. Galeneissa oli myös mukana kaksi paikanpäältä rekryttyä kaveria. Sijoitus 19. sija.

2010 Vuonna Galenit olivat hajautuneet Hurttiin ja Goblineihin, sillä väkeä oli liian vähän tulossa omana ryhmänään.

2011 Galeneilla oli suhteellisen pieni ryhmä, vain 11 henkeä. Keskimääräinen koko oli kuitenkin 10 henkeä skenaariossa, sillä yksi Galeneista oli töissä välillä Sotahuudossa ja toinen loukkasi itsensä lauantaina, eikä voinut taistella. Galeneilla on reilu puolet jäsenistä vanhaa porukkaa, loput uusia tulokkaita. Lähitaisteluvahvuus oli heikko, sillä neljä miestä oli jousessa ja yksi kantoi lippua. Varusteina oli kilpiä, jotka olivat hieman suurentuneet aiemmista vuosista, sekä enemmän panssaria (lähinnä torsossa). Galeneiden taitotaso tuli esiin Sotahuudon joukkueturnauksessa, jossa Galenit sijoittautuivat neljänneksi, vaikka ensimmäistä taistelua lukuunottamatta Galeneilla oli yhden miehen vaje, senkin lisäksi, että nuorempi Hirvelä tuli korvaamaan vanhemman Hirvelän, jolla oli jv-vuoro. Loppujenlopuksi Sotahuuto oli onnistunein Galeneille, vaikkakin sijoitus oli 19. sija.

Historiaa

Galeneiden synty alkoi kahdelta suuntaa. Tampereella oli 2006 vuonna säännölliset treenit ulkona ja muutama tamperelainen eksyi Maahinkaisten riviin samana vuonna Sotahuudossa. Kyseisestä tapahtumasta palanneet soturit kertoivat hienoja tarinoita muulle treeniporukalle, joka innostui ajatuksesta mennä Sotahuutoon seuraavan vuonna. Aluksi aktiivisia henkilöitä oli n. viisi kappaletta Tampereella, joten ajatus omasta ryhmästä tuli siinä vaiheessa. Aluksi suunnitelma oli Kosken Vartijoista, joiden tunnuksena olisi ollut valkoisella pohjalla sininen koski. Ylöjärvellä oli samoihin aikoihin kehittymässä oma porukkansa, joka Ropecon 2006 tapahtumassa oli jutellut Auerbachin kolonnan kanssa, jos tulisivat samassa porukassa seuraavaan Sotahuutoon. Samana vuonna tuli Tampereella miniatyyrikerhossa puheeksi tamperelaisen ja ylöjärveläisen boffaajan kesken Sotahuuto. Kumpikaan ei ollut tiennyt toistensa suunnitelmista, joten ajatus tehdä Pirkanmaalle oma porukka lähti juuri silloin. Koska Pirkanmaalta ei ollut vielä tuolloin paljoa porukkaa tulossa, ajateltiin jo Ylöjärveläisten tekemää liittosopimusta hyödyntää, niin että Pirkanmaa tappelisi Auerbachin rinnalla. Tracon II tapahtumassa 2006 loppusyksystä tapasivat Auerbachin ja Pirkanmaan päättäjät ja sopivat yhteistyöstä vielä kerran. Tämän jälkeen talvella pidettiin Pirkanmaan boffaajat ry:n perustamiskokous ja ajatus Galeneistaa lähti. Mistä sitten Galenin Veljeskunta on saanut nimensä ja tunnuksensa? No, lukekaapa tarkkaan ajatuksella: Aluksi keksittiin, että Pirkanmaan boffaajat on lyhennettynä Pb, eli lyijyn kemiallinen lyhenne. Sen jälkeen otettiin sanakirja käteen ja saatiin tietoon, että yksi suosituimmista lyijymalmeista on Galeniitti, tästä lyhentämällä pois kiveä ilmaisevan loppupäätteen, saatiin Galen-sana (vasta myöhemmin saimme selville että kyseinen sana on ruotsia ja tarkoittaa hullua). Tunnus tuli kun tutkiskelimme lyijyn kemiallisia symboleja. Löysimme Mönjän (red lead, vapaasti suomennettuna punaine lyijy) kemiallisen symbolin. Koska englannin kielinen nimi sopi hyvin tulevan puna-keltaisen väriteeman kanssa ja mönjä-sana muutenkin kuvasi sekalaisuuttamme, päätimme ottaa kyseisen tunnuksen käyttöön.


Lisätietoja