Sotahuuto-wiki:Tiedostojen tallennus

Sotahuuto-wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Miten tallennan ja laitan esille kuvia Sotahuuto-wikiin?

  • Tärkeää: Lue ensin tämä sivu kokonaan ennenkuin tallennat kuvia.
  • Kuvien tallennus: Käytä ruudun vasemman laidan valikossa olevaa Tallenna tiedosto -toimintoa ja seuraa ohjeita.
  • Tallennettujen kuvien käyttö sivuilla: [Kuva:kuvannimi.jpg]. Koon muutos ja asemointi esim. [Kuva:kuvannimi.jpg|300px|right]

Kuvien formaatti ja koko

SotahuutoWikiin saa ladata vain sivuilla käytettäviä ja asiallisia kuvia. Kuten lataussivulla käsketään, kerro yksinkertaisesti kuvan sisällöstä, ja mainitse kuvan ottaja. Jos olet itse ottanut kuvan niin kerro mielellään ääneen että kuvaa saa käyttää ja missä saa.

Sallitut kuvatiedostotformaatit ovat .jpg (suositellaan valokuville), .png ja .gif.

Kuvan koon on syytä olla maksimissaan 800x600 pikseliä ja alle megatavun kokoinen, ellei jokin hyvin painava syy (muu kuin laiskuus) puolla puikkeuksellisen isoa kuvakokoa. Liian suurten kuvien lataus kestää kauan eivätkö ne usein sisällä niin paljon informaatiota että suurempi koko olisi tarpeen. Suuria kuvia ei voida sivuilla näyttää järkevästi ilman että niitä pienennetään rajusti. Kolmanneksi yli 800x600 kuvista ei perusasetuksilla voi nähdä kuvaussivua. (tämän rajoituksen tosin saa pois käyttäjäkohtaisesti asesukset --> Tiedostot-välilehdestä).

Tiedostojen nimeäminen

Vaikka alkuperäinen kuvan nimi sisältää outoja kirjaimia ja erokoismerkkejä, nimeä kuvat järkevästi ja siten, että jo nimestä voi päätellä mitä kuva sisältää (EI NÄIN: Logo.jpg tai Taistelua.jpg tai IMG0032534.jpg vaan esim. Rutto_logo.jpg ja SH06-kenttätaistelu.jpg). Ei välilyöntejä eikä erikoismerkkejä, vain suomessa käytettäviä kirjaimia A-Ö,a-ö. Mahdollisimman vähän numeroita. Välilyöntien tilalla alaviiva (_)

Allaolevassa taulukko käyttämämme nimeämiskäytäntö joillekin kuvatyypeille.

Tallennettava Tiedostonimiesimerkki Luokka
Ryhmälogo (isokokoinen) Entalia_logo.jpg (tai .png) Ryhmätunnukset
Ryhmälogon thumbnail-kuva (noin 30x40) Entalia_thumb.jpg (tai .png) Ryhmälogo-thumbnailit
Ryhmälogon pienoisthumbnail (16-pikseliä korkea) Tuonen_korpit_thumb_mini.jpg (tai .png) Ryhmälogo-minithumbnailit
Ryhmien värit -ukko Takavasara_värit.jpg Ryhmävärit
Ryhmien värit -nuoliväritys Takavasara_nuoliväri.jpg Nuolivärit

Luokittele kuvat

Joillekin ryhmäkohtaisille kuville on olemassa valmis luokka, josta kaikki vastaavat kuvat voidaan helposti löytää. Kuva luokitellaan samalla tavalla kuin sivukin, eli lisäämällä sen selitetekstiin [[Luokka:Luokan_nimi]]. Edellisestä taulukosta näet olemassaolevien luokkien nimet. Käytä niitä. Lisäksi käytössämme on seuraavat kuvaluokat: